Koksijde betuigt deelneming bij overlijden Walter Capiau

© (Foto EDK)
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Koksijde opent vanaf vrijdagvoormiddag 10 uur een rouwregister in het gemeentehuis naar aanleiding van het overlijden van Walter Capiau. Het bestuur biedt daarmee de gelegenheid aan zijn bevolking om hun medeleven uit te drukken aan de nabestaanden.

Walter Capiau verwierf vooral faam als presentator van spelprogramma’s zoals Hoger lager en Rad van fortuin. De legendarische radio- en televisiefiguur overleed op 80-jarige leeftijd. Walter Capiau werd geboren op 28 oktober 1937 in Schendelbeke (Geraardsbergen). De laatste periode van zijn leven bracht Walter Capiau door in Oostduinkerke. Ook in onze gemeente bewees Walter Capiau zijn diensten als commentator-presentator, bv. tijdens het jaarlijks Vlaams kampioenschap garnaalkruien van 2006 tot 2012.

Tijdens het koken en uitdelen van de garnalen gaf hij commentaar (in de drie landstalen) over dit bijzonder stukje gemeentelijk visserij-erfgoed. Naar aanleiding van de honderdste editie van het moppenprogramma HT&D stond een huldigingsmoment op het programma in het Erfgoedhuis (oud gemeentehuis) in Oostduinkerke.

Het gemeentehuis is open van maandag t.e.m. zaterdag van 9.00-12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur op maandag en woensdag. Op zaterdag- en zondagnamiddag (13.30-16.30 uur) ligt het rouwregister in het toerismekantoor. Tekenen kan t.e.m. vrijdag 12 oktober.

Rouwbetuiging kan ook online via www.koksijde.be.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier