Koken op z’n Russisch voor de mannen van KWB Rekkem

De mannen van de KWB Rekkem kookten zaterdag Russisch voor hun vrouwen en dat deden ze met een min of meer Russische outfit. We zien op de foto Jan Roelstraete, Jacques Dufourmont, Tom Planckaert, Tom Vandamme, Françis Vermeersch en Frans Vander beken. © Foto WO
Redactie KW

De mannen van KWB Rekkem bonden voor de dertiende keer hun keukenschort om en waagden zich ditmaal aan een Russisch menu tijdens de KWB-activiteit ‘Koken voor mannen’.

Buiten zorgde de Russische beer voor ijskoude gevoelstemperaturen, binnen in het CC Lauwe bereidden achttien mannen een Russisch diner, met wodka als een onmisbaar ingrediënt dat in de meeste gerechten verwerkt werd. Een aangepast decor met matroesjkapoppetjes, bontmutsen, Russische folklorekledij en een Russische biljart zorgde voor een authentiek CCCP-sfeertje.

Russisch ei

“De mannen maken in de namiddag het diner klaar en ‘s avonds zijn de vrouwen dan als echte tsarina’s mee te gast aan onze feesttafel”, vertelt Frans Vanderbeken.

“Beginnen doen we met een Raspberryoska, een aperitief op basis van frambozen, limoenen en wodka. Daarbij maken we bijpassende aperitiefhapjes zoals rode bietensoep, blini’s met zoetzure haring of kulebyaka, een Russisch zalmpasteitje. Als voorgerecht is er een Russisch ei en als hoofdgerecht serveren we rundsvlees Stroganoff met rijst. Ons dessert bestaat uit Russische sinaasappels en afsluiten doen we met een Russische koffie.”

Oostblok

Tussen het roeren in de kookpotten door was er ook nog tijd voor een degustatie van wijnen en wodka’s. “Russische wijnen konden we jammer genoeg niet op de kop tikken, en daarom hebben we gekozen voor kwaliteitsvolle wijnen uit de voormalige Oostbloklanden Hongarije, Bulgarije en Kroatië”, aldus Jacques Dufourmont. “De Russian Standard Wodka is dan wel weer van uitstekende Russische makelij.”

(CB – foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier