Koffiequeen neemt intrek in begijnhof

U herkent v.l.n.r. Elke Cuvelier en An Spriet (OCMW Kortrijk), de toekomstige uitbaters Joost Demuynck en Dorine Clement en OCMW-voorzitter Philippe De Coene. © Foto JVGK
Redactie KW

Dorine Clement, beter bekend als de Koffiequeen, en partner Joost Demuynck worden de uitbaters van het koffiehuis in het begijnhof.

In het najaar van 2014 ging OCMW Kortrijk op zoek naar een uitbater en vond er ook eentje, maar die haakte begin dit jaar af. “Als OCMW hebben we toen besloten om contact op te nemen met mogelijke geïnteresseerden”, aldus OCMW-voorzitter Philippe De Coene (SP.A). “Het was meteen bingo.”

Ook wonen

Dat het OCMW eerst naar de Koffiequeen stapte, is geen toeval : ze vulde al tweemaal het huis van de grootjuffrouw in met een pop-upkoffiehuis. “Even veel keer hoorden we niets dan lof”, aldus nog Philippe De Coene. “Denk maar aan de voorbije kerstperiode, toen Dorine en haar partner Joost Demuynck het pand drie weken invulden. Niet alleen de bezoekers, maar ook de bewoners van het begijnhof toonden toen hun appreciatie voor hun werk.”

Dorine en Joost zullen in het begijnhof niet alleen een koffiehuis uitbaten : ze verhuizen ook naar daar. “Het koffiehuis zal op het gelijkvloers te vinden zijn, wijzelf zullen de eerste en tweede verdieping huren. Dat wordt wennen, want we hebben elk ons eigen huis, maar we zien het zitten”, stellen beiden.

1,3 miljoen euro

De restauratiewerken aan het huis van de grootjuffrouw zijn vorige week gestart en kosten bijna 1,6 miljoen euro. Daarvan wordt bijna 1,2 miljoen euro betaald met subsidies van Vlaanderen. Ten vroegste in april 2016 zullen de werken afgerond zijn. “Je moet altijd wat marge inbouwen, al zal alles wel voor de zomer klaar zijn”, aldus nog Philippe De Coene. “Daarna moeten de uitbaters nog alles installeren. Daarom zal de opening voor het najaar zijn.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier