Koffie- en theehuis Arte Latte is straks pottenbakkersatelier

Ilse Boudens zal zich meer toeleggen op haar hobby: pottenbakken. © Davy Coghe
Redactie KW

Ilse Boudens stopt na vijf jaar met haar koffie- en theehuis Arte Latte in de Stationsstraat en ruilt haar zaak voor een keramiekatelier. “Ik leg mij nu meer toe op mijn hobby en zal me een stuk vrijer voelen”, aldus Ilse Boudens.

Dat koffie- en theehuis Arte Latte zou stoppen, sloeg letterlijk in als een bom. Nu Lissewege de laatste jaren een opmars maakt qua aantal handelspanden was het dan ook onverwacht nieuws dat de goed draaiende zaak van Ilse Boudens (48) zou stoppen. “De bewoners moeten zeker niet vrezen”, verzekert Ilse. “Het pand komt niet leeg te staan, want ik zal me meer toeleggen op mijn hobby: pottenbakken.”

Het is niet de eerste zaak die een heuse ommekeer maakt. Ook wijnbar Ulysse herstartte als bed & breakfast. De wijnhandel en bar in het station dreigen echter wel te verdwijnen, nu het stationsgebouw te koop staat.

Speciale techniek

“Ik blijf ook in dit dorp wonen”, zegt Ilse. “Zo zal ik letterlijk actief zijn in mijn etalage. Iedereen is ook welkom om eens een kijkje te komen nemen om te zien hoe het hier aan toe gaat. Het is een speciale techniek en de mensen zijn er zeker in geïnteresseerd. Ik voel me alvast veel vrijer nu ik met mijn hobby kan bezig zijn. Arte Latte was ook presteren in het weekend naast mijn hoofdberoep in de week. De hele week werken en in het weekend taarten en koffie maken. Dat was te veel. Nu wil ik me toespitsen op mijn hobby, die ik graag doe.”

dorp in de kijker

Ilse heeft ondanks de bestemmingswijziging van het pand ook een verzuchting. “Ik pleit ervoor dat er ook in de wintermaanden meer wordt ondernomen om ons dorp in de kijker te zetten. Er kan meer gedaan worden met de kerk en de toren. Er zijn te veel bezienswaardigheden gesloten tijdens de winter. Hoewel de paasvakantie nu volop bezig is, krijg ik heel wat volk over te vloer. Zo ook enkele Parisiens die mij wilden zien werken aan een pot. Ik denk dat er een publiek is om ons dorp ook in de wintermaanden te bezoeken.”

Komend weekend zet Ilse haar deuren voor de tweede keer open. “Ons dorp wordt gelinkt met kunst, dus tweedeverblijvers aan zee kunnen hier zeker hun ei kwijt”, aldus nog Ilse. Haar nieuwe zaak en website wil ze volledig klaar hebben tegen begin mei. Ze wil dan ook workshops organiseren in haar keramiekatelier. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier