Koekelaarse singles gaan voortaan samen op schok

Bart Hosten hoopt vooral op nieuwe vriendschappen. © Coghe
Redactie KW

Bart Hosten (51) uit Koekelare is happy single, maar aan alleen arriveren op feestjes kan hij maar niet wennen. Na een kleine rondvraag op sociale media, bleek dat veel mensen met hetzelfde probleem zitten. “Daarom heb ik een groep opgericht voor singles uit Koekelare en omstreken”, zegt hij.

‘Awesome samen op stap’. Zo heet de nieuwste Facebook-groep van Bart Hosten. “Awesome is een woord dat vaak gebruikt wordt bij alleenstaanden. Het toont aan dat wij singles ook toffe mensen zijn“, begint Bart. Een kleine twee weken geleden startte hij met de groep om singles uit Koekelare en omstreken te verbinden. “Ze kunnen er evenementen delen met de vraag of anderen meewillen. Zo ga ik vrijdag met drie anderen naar een feestje in Torhout en ook zaterdag ga ik met een viertal leden naar een evenement.”

geen datingsite

Zelf is de vijftiger al enige tijd single, maar echt op zoek is hij niet. “Het is vooral de bedoeling om mensen te leren kennen en vrienden te maken. We zijn geen datingsite. Daar is het de bedoeling dat je nadien een koppel vormt. Mocht dat hier gebeuren, zou dat mooi zijn, maar het is niet de hoofdreden waarom ik de groep oprichtte. Uit eigen ervaring weet ik dat eerst een goede vriendschap opbouwen de beste manier is om iemand beter te leren kennen. Op fuiven zie je vaak mannen die op jacht zijn naar een vrouw, maar volgens mij schrikt dat de mensen soms af.”

“Super dat ik niet meer alleen naar evenementen moet”

Na twee weken heeft de groep al een tachtigtal leden. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar ik heb niet de ambitie om een hele grote groep uit te bouwen. Ik vind het wel super dat ik nu niet meer alleen naar evenementen moet gaan. Ook voor andere singles die dit probleem ervaren, is deze groep de perfecte optie.”

Na verloop van tijd wil Bart ook eigen evenementen organiseren. “Niet grootschalig. Als je namelijk een zaal moet huren, wordt het meteen weer zo commercieel en dat is niet de bedoeling. Er zijn al genoeg commerciële ‘Awesome-groepen’. We kunnen wel altijd eens iets organiseren in een plaatselijke taverne of café. Ook een bowlingavond of een barbecue in de tuin van een van de leden kan. Zoals we daarin dan de kosten delen, zit alles goed.”

(TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier