Knokke-Heist zet steviger in op bestrijden van lokale kinderarmoede

Redactie KW

Maandag 4 mei ondertekenden 43 partners, het college van burgemeester en schepenen en de OCMW-raad het samenwerkingscharter ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’.

De gemeente Knokke-Heist, het OCMW Knokke-Heist, maar ook verschillende welzijnsorganisaties en scholen leveren al lange tijd heel wat inspanningen om kinderen zo veel mogelijk kansen te geven. Toch gebeurde dit te vaak naast elkaar en kenden de organisaties elkaar te weinig. De Vlaamse subsidie uit het Kinderarmoedefonds betekende het startschot voor een samenwerkingsverband tussen de lokale partners in Knokke-Heist.

Volgens de Vlaamse statistieken en criteria behoort Knokke-Heist tot de gemeenten waar er een verhoogde kans op kinderarmoede bestaat. Het OCMW van Knokke-Heist krijgt daarom een jaarlijkse tussenkomst van 29.864 euro uit het Kinderarmoedefonds en zet daarmee sterk in op lokale samenwerkingsverbanden om een lokaal kinderarmoedenetwerk uit te bouwen.

In het samenwerkingscharter zitten drie concrete doelstellingen vervat. Zo moet men kinderarmoede op een multidisciplinaire en integrale manier aanpakken via samenwerkingsverbanden. Daarnaast moet men de toegankelijkheid van de diensten verhogen, zodat kansarme gezinnen sneller de weg vinden naar de noodzakelijke dienstverlening. Tot slot moet er ook een brugfiguur worden aangesteld.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier