Knokke-Heist wil latere deadline voor nieuw Logiesdecreet

De datum van 1 april is te snel en voor heel wat uitbaters technisch niet haalbaar. © DM
Redactie KW

Op uitnodiging van de dienst Toerisme Knokke-Heist kwam Geert Martin, diensthoofd Kwaliteit bij Toerisme Vlaanderen, vrijdagnamiddag het nieuwe Vlaamse Logiesdecreet toelichten aan de lokale immobiliënkantoren.

Een succesvol initiatief, want de opkomst was zeer groot. Er was echter grote ongerustheid over de krappe deadline om voor 1 april 2018 over een brandveiligheidsattest te beschikken. Het gemeentebestuur deelt deze bekommernis en zal via het Kustburgemeesteroverleg lobbyen om uitstel te verkrijgen. “Knokke-Heist staat voor alle duidelijkheid wel achter de inhoud van het nieuwe logiesdecreet, waarbij veiligheid en kwaliteit essentieel blijven”, weet schepen Anthony Wittesaele.

“Brandveiligheid is uitermate belangrijk en elke logiesuitbater moet vanaf 1 april 2018 een positief brandveiligheidsattest in de lade hebben liggen. Een goede maatregel, maar 1 april is te snel en voor heel wat uitbaters technisch niet haalbaar. Sommige maatregelen vergen serieuze inspanningen. Nu het toeristisch seizoen van start gaat, is het onrealistisch om te verwachten dat voor bijna 14.000 vakantiewoningen aan de kust op zo’n korte tijd een brandveiligheidsattest wordt verkregen.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier