Knokke-Heist investeert 4,6 miljoen euro in volledig nieuwe wandelboulevard in Duinbergen

17/03/18 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:32

De volledige heraanleg van de Duinenberglaan in Knokke-Heist krijgt stilaan vorm. Sinds vrijdagavond zijn de Knokkestraat en het eerste stuk voor het station volledig afgewerkt. Tegen eind juni moet de volledige laan omgebouwd worden tot een moderne wandelboulevard met beplanting. Bijzonder aandachtspunt daarbij is de drempelvrije voetpaden. "Rolstoelgebruikers en kinderwagens kunnen op die manier zonder probleem van het station tot aan de Zeedijk wandelen", zegt schepen van Openbare Werken Philippe Vlietinck. Kostenplaatsje: 4,6 miljoen euro.

Het afronden van de eerste fase maakt meteen de ambities van het gemeentebestuur duidelijk. Voor het station van Duinbergen is de Duinbergenlaan nu al omgetoverd tot een moderne, brede boulevard mét hoogwaardige materialen. De aangelegde weg is afgewerkt in zandstructuur, wat een speciaal uitzicht tot gevolg heeft. "Het eindresultaat zal zéér mooi zijn. Door de gebruikte materialen en kleuren komt het 'kustgevoel' tot leven", gelooft schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) v...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!