Kloen vertroetelt jong en oud met Troeteldag in Roeselare

Geert Deraeve en vrouw Riet kijken alvast uit naar 16 en 17 maart voor de Kloen Troeteldag. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Op 16 en 17 maart organiseert vzw Kloen in CC De Spil de Kloen Troeteldag: een verrassend familiespektakel met zang, acrobatie en uiteraard heel wat clowns. Met de opbrengst steunt Kloen o.a. de Ziekenhuisclowns, Muco, het Clownshuis en Bubble-ID.

Kloen bestaat intussen al 15 jaar en organiseert allerlei originele activiteiten om fondsen in te zamelen voor de vzw Ziekenhuisclowns. Bezielers van Kloen, Roeselarenaars Geert Deraeve en zijn vrouw Riet Vanhaverbeke, vertellen: “Ons ultieme doel is een lach toveren op het gezicht van zieke kinderen. De Ziekenhuisclowns doen dit met veel enthousiasme in zowat alle grote ziekenhuizen in West-Vlaanderen en in enkele ziekenhuizen buiten de provincie. Om hun niet-gesubsidieerde werking mogelijk te maken, zijn ze erg afhankelijk van fondsenwerving. En daar helpen we met Kloen aan mee door evenementen te organiseren. Naast de Ziekenhuisclowns steunt Kloen ook enkele andere kindgerichte goede doelen, waaronder de Mucovereniging, Orka, een organisatie voor kinderen met reuma, en Bubble-ID, dat mooie dingen doet voor kinderen met immuunstoornissen.”

Familiespektakel

Kloen zette doorheen de jaren al tal van grote en minder grote evenementen op poten: “We organiseerden al wereldrecordpogingen, wedstrijden, enz. Drie jaar geleden verkochten we al eens De Spil uit voor de Kloen Musical”, vertelt Riet, “En in maart gaan we opnieuw voor een volle zaal met onze Kloen Troeteldag.”

De Troeteldag wordt een mix van clownerie, acrobatie en zang, met optredens van heel wat artiesten en verenigingen. “We krijgen muziek van onder anderen de modern-retroband The Covrettes, de jongeren van Vox Musica en solisten Friedel Declercq en Willem Dekiere. Clowns Kloentje, Arjoentje en Stef zorgen voor de nodige fratsen, de Finse meisjes van Wise Fools geven een adembenende acrobatie-act,… Kortom, het wordt een totaalspektakel voor iedereen van 2 tot 92 jaar”, aldus Geert.

Na de geslaagde samenwerking voor de Kloen Musical in 2015, wisten Geert en Riet opnieuw Gino Bruneel te strikken voor de regie. “Hij leerde Kloen kennen toen we de Kloen Musical organiseerden en was ook deze keer enthousiast om aan ons spektakel mee te werken”, vertelt Riet.

Naast de artiesten helpen nog heel wat vrijwillige handen mee aan de Kloen Troeteldag. “We werken uitsluitend met vrijwilligers. Zo kan elke cent rechtstreeks naar het goede doel gaan”, aldus Geert. “Aan de Troeteldag werken er in totaal zo’n 150 mensen mee. Het is dankzij hen dat we onze goede doelen kunnen steunen.”

Kinderen tot 6 gratis

De Kloen Troeteldag gaat door op zaterdag 16 maart om 19 uur en op zondag 17 maart om 15 uur in CC De Spil. Tickets zijn te koop via De Spil en kosten 18 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 vergezeld van een betalende volwassene mogen gratis binnen. De opbrengst van de ticketverkoop gaat integraal naar de door Kloen gesteunde goede doelen.

(KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier