KLJ Aarsele klaar voor feestweekend

De leiders met v.l.n.r. Bjorn Debacker, Mathias Van der Straeten, Leontien Rogge, Sander Vanderiviere, Arne Lauwers, Lauren Van der Straeten, Tom Vandevoorde, Lore Van Essche, Simon Rogge en Evelien Martens. © LDW
Redactie KW

De KLJ van Aarsele heeft ook nu weer een feestweekend in elkaar gebokst. Op vrijdag 13 april is er traditioneel het ribfestijn, op zaterdag 14 april kan er gefeest worden tijdens de Nacht van de Jupiler. Voor Lauren Van der Straeten wordt dit het eerste feestweekend als leidster, terwijl Evelien Martens na het weekend afscheid neemt.

Feesten geblazen bij KLJ Aarsele komend weekend. Met het ribfestijn en de Nacht van de Jupiler wordt dit het eerste feestweekend als leidster voor Lauren Van der Straeten (19). Lauren is student maatschappelijk werk. Sinds het begin van het werkjaar draait ze mee als leidster bij de KLJ van Aarsele. “Ik ben al lid sinds mijn zestiende. Een paar vriendinnen waren al bij de KLJ en het leek me wel leuk om hen te volgen. Intussen is een van mijn jongere zussen ook al lid geworden. Mijn andere zus is nog te jong, maar heeft wel plannen.”

Collega-leidster Evelien Martens (21) besliste dan weer dat ze na het feestweekend, na vier jaar, zou stoppen als leidster. “Ik studeer voor verpleegkundige en als ik straks aan de slag ga, is die job heel moeilijk te combineren met het bestuur“, legt ze uit.

Meer verantwoordelijkheid

Van zodra de groep op de hoogte was van het feit dat Evelien zou vertrekken, zijn ze samen op zoek gegaan naar een nieuw bestuurslid. “We kijken vooral naar leden die zich echt engageren. Dat is Lauren geworden. We zijn tot bij haar ouders gegaan met onze vraag en uiteindelijk zag Lauren het zitten om bij het bestuur te komen”, zegt Evelien.

“Ik vind het fijn om meer verantwoordelijkheid te hebben”, vertelt Lauren. “Als bestuurslid moet je voor je leden zorgen. We werken in de KLJ met een groep van 78 leden, bestuur inbegrepen.” En Lauren doet haar werk goed. “Ze heeft zich intussen al verdienstelijk gemaakt in het promowerk“, gaat Evelien verder. “Ze ging veel mee op pad om reclame te maken voor ons feestweekend. Na dit feestweekend stopt het voor mij, maar dat betekent niet dat ik de KLJ volledig achter me laat. Voor festiviteiten kunnen ze nog steeds op mij rekenen.”

Nacht van de Jupiler

Het ribfestijn van de KLJ van Aarsele vindt plaats op vrijdag 13 april vanaf 20 uur in een verwarmde loods langs de baan Aarsele-Vinkt. Er zijn frietjes en ribbetjes à volonté, waarvoor volwassenen 15 euro betalen en kinderen 10 euro. Kaarten zijn te verkrijgen via het nummer 0498 11 36 65. De Nacht van de Jupiler vindt plaats op zaterdag 14 april, in dezelfde loods. Toegangsprijs is 7 euro. DJ Veetn en DJ Brnt zorgen voor de ambiance. Tot 1 uur betaal je voor een pintje 1 euro. Voor wie geen bier drinkt, is er ook een cocktailbar voorzien.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier