Kliek XL uit Tielt geeft grafisch talent een forum op ‘de kleinste tentoonstelling’

Wim Wullaert. (Foto a) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Met de kleinste tentoonstelling zorgt Wim Wullaert van Kliek XL voor een primeur en creëert hij in één vloeiende beweging een blijvend forum voor jonge, lokale kunstenaars. Tieltenaar Robbe Callewaert bijt de spits af. “Kansen bieden aan jong kunstgeweld is het uitgangspunt.”

Op vrijdag 10 november pakt Wim Wullaert voor het eerst uit met een mini-vernissage voor een mini-tentoonstelling. Onder de koepel van Kliek XL bundelde hij vijf onafhankelijke ondernemingen uit de communicatiesector en daarbinnen wordt ook ruimte geschept voor nieuw talent.

“Het is een open uitnodiging. De kunstenaar zal aanwezig zijn om zijn werk eventueel toe te lichten of een babbeltje te slaan met geïnteresseerde bezoekers. Het is niet zo vreemd dat ik het jonge grafische geweld probeer te volgen”, zegt Wim Wullaert.

“Professioneel heb ik een interesse voor het grafische en ben ik altijd op zoek naar jonge mensen die voor nieuwe impulsen zorgen. Natuurlijk kan ik ze niet altijd meteen inschakelen, maar op deze manier hou ik de vinger aan de pols.”

Synthetisch kleurenpalet

Robbe Callewaert uit Tielt bijt de spits af en mag exposeren in het kantoorgebouw van Kliek Creatieve Communicatie. De laatstejaarsstudent ‘design en development’ aan Howest maakt een hedendaagse digitale mix tussen cartooneske figuren en futuristische portretten. “Ik ben 20 jaar oud, teken al zo lang als ik me kan herinneren en heb altijd met nieuwe stijlen en mediums geëxperimenteerd. Mijn laatste werk focust op digitale illustratie en 3D. Recent begon ik animatie te combineren met illustratie. Ik maak gebruik van een fel, synthetisch ogend kleurenpalet. Mijn stijl evolueert nog steeds, dus het zou kunnen dat ik binnen een jaar iets heel verschillend doe.”

Wim Wullaert wil met Kliek XL het concept van de kleinste tentoonstelling opentrekken en op regelmatige basis een nieuwe artiest de kans geven werk tentoon te stellen in het Kliekgebouw. “Dit is niet éénmalig, dat klopt. Na Robbe krijgt iemand anders de mogelijkheid om de kleinste tentoonstelling van Tielt in te vullen.” De werken van Robbe Callewaert zijn na de vernissage van 10 november tijdens de kantooruren vrij te bezichtigen bij Kliek Creatieve Communicatie, Bruggestraat 105. (LVA)

Werk van Robbe Callewaert. (Repro LVA)
Werk van Robbe Callewaert. (Repro LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier