Kleiput Egem: natuur en bedrijfsleven moeten hand in hand gaan

25/05/18 om 06:03 - Bijgewerkt om 09:14

Over de nabestemming van de site van de steenbakkerij Ampe wordt al lang gepalaverd, maar nu is toch stilaan duidelijk welke richting het uitgaat: de kleigroeve met bijhorende put krijgt allicht een invulling als natuur- en recreatiegebied, de zone van de bedrijfsgebouwen kan omgeturnd worden tot een kleinschalig lokaal bedrijventerrein en het zuidelijke deel is voor de landbouw.

De gemeente Pittem trekt al lang aan de kar voor een degelijke oplossing voor deze verlaten bedrijfssite, want al zette de firma Wienerberger er nog niet zo heel lang geleden haar activiteiten stop (omdat de opgedolven klei te mager bleek), verloedering slaat snel toe en dat is wat het gehuchtje Egemkapelle - 150 zielen groot - wel kan missen als kiespijn. Even was er een denkpiste om een deel van dit gebied in te richten als officieel terrein voor lawaaierige sporten, er werd hier van tijd tot tijd wel eens een motorcross georganiseerd. Maar die piste is nu definitief begraven en daar zijn de omwonenden niet rouwig om.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!