Klavertje Vier strijdt tegen kanker met een lach

Petra Vanhuysse en haar echtgenoot Tom Wijnendaele samen met het feestcomité van Showband Calypso die meewerken aan het initiatief. © GJZ
Redactie KW

Op donderdag 26 april organiseert ‘Klavertje Vier’ een comedy-avond in zaal Sint-Paulus. Bedoeling is om geld in te zamelen om vier teams die deelnemen aan de ‘1000 km van Kom op tegen Kanker’ te sponsoren.

Klavertje Vier ontstond ooit met vier lotgenoten die allen geconfronteerd werden met kanker. “We waren met z’n vieren om acties te organiseren ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker'”, begint Petra Vanhuysse onze babbel. Zelf kreeg ze in 2008 te horen dat ze borstkanker had. Enige tijd later werd bij haar tante, Leen Sierens, longkanker vastgesteld. Amper een jaar na de diagnose overleed ze aan de ziekte.

Petra werkte verder met haar andere twee vriendinnen, Lut Beekman en Dorrit Hondius. Spijtig genoeg moest men in 2014 ook van Dorrit afscheid nemen.

Klavertje Vier bleef bestaan en organiseert acties om ploegen te sponsoren die tijdens het Hemelvaartweekend deelnemen aan de fietshappening ‘De 1.000 km van Kom op tegen Kanker’. “Per ploeg, bestaande uit maximum acht mensen, moeten we 5.000 euro inzamelen. We hopen om vier ploegen te kunnen laten deelnemen. Het startgeld en de opbrengst van het gebeuren gaat integraal naar ‘Kom op tegen Kanker’.”

Sponsoring

Volgens Tom Wijnendaele, echtgenoot van Petra, wil men met de 1.000 km twee doelen bereiken: “Enerzijds wil men uiteraard geld inzamelen om ‘Kom op tegen Kanker’ te steunen en anderzijds wil men mensen motiveren aan sport te doen. Het evenement brengt ook mensen samen die van dichtbij of zijdelings met kanker geconfronteerd werden of worden.”

“Met de 1.000 km wil men mensen daarnaast motiveren aan sport te doen”

Klavertje Vier wil vier teams laten starten, en moet daarvoor dus 20.000 euro bij elkaar zien te krijgen. “Sponsorgeld inzamelen is niet zo evident. Vooral niet omdat we de jongste jaren bij heel wat mensen gingen aankloppen om ons te steunen. Welswaar met succes, maar we kunnen moeilijk elk jaar bij dezelfde mensen aankloppen. Vandaar dat we ook nog andere acties organiseren om het financieel plaatje rond te krijgen”, legt Tom uit.

Comedy tegen kanker

Daarom organiseert men nu een nieuwe actie waarmee men tevens een ruimer publiek wil bereiken. “De zoon van Leen organiseert in De Pomp in Hove af en toe een comedy-avond. Hij kwam op het idee om ook in Zwevegem een dergelijke avond te organiseren“, pikt Petra Vanhuysse weer in. “Dankzij zijn contacten in de comedy-wereld beloofden Bas Birker, David Galle en Ygor gratis hun medewerking. Daarnaast hebben we ook een mystery-guest op de affiche staan, waarvan ik de naam uiteraard niet kan verklappen maar wel kan verzekeren dat het in de comedywereld een grote naam is.”

Komen de artiesten gratis optreden, dan vond men in de mensen van Showband Calypso de geschikte partner om het praktisch deel te organiseren. “Een pak medewerkers van de showband verlenen gratis hun medewerking om de zaal klaar te zetten, de bar uit te baten en zeg maar logistieke ondersteuning te verzorgen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat we gratis kunnen gebruik maken van een professionele klank- en lichtinstallatie en konden ze een traiteur regelen die voor een gratis maaltijd zal zorgen voor de artiesten. Hopelijk kunnen we nu nog de Sint-Pauluszaal gratis gebruiken, maar daarvoor wachten we de beslissing van gemeentebestuur nog af“, besluit Tom Wijnendaele.

Kaarten

Comedy tegen kanker heeft plaats op donderdag 26 april om 20.15 uur in de Sint-Pauluszaal, Italiëlaan 8 in Zwevegem. De deuren gaan vanaf 19 uur open. Tickets kosten 20 euro en kunnen gereserveerd worden via petra.vanhuysse@skynet.be of kathyd@wesco.be (tel. 056 76 01 11 tijdens kantooruren). Ook bestuursleden van Showband Calypso hebben kaarten.

(Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier