Kingpin in Brugge moet dagelijks bij zes mensen tattoos verwijderen

Tijdens ons bezoekje aan King Pin voor het maken van deze reportage treffen we een dame aan die om een specifieke reden haar tattoo wil verwijderen zien. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Steeds meer mensen, van hoog tot laag op de maatschappelijke ladder, laten een tattoo plaatsen op hun lichaam. Maar ook een pak mensen wil er weer van af. “Bij Kingpin, waar we ook tattoos plaatsen, komen dagelijks wel zes klanten over de vloer voor het verwijderen van hun tattoo. We beschikken dan ook al eerste in België over een geavanceerd, nieuw systeem voor vlotte en nagenoeg pijnloze verwijdering”, zegt Yannick Pollet van King Pin.

Yannick Pollet is al 14 jaar lang zaakvoerder van Kingpin in de Philipstockstraat in Brugge. In de zaak wordt onder meer kledij van Fred Perry te koop gesteld, maar daarnaast kunnen klanten er ook terecht voor het plaatsen van een tattoo. “Ik plaats niet zelf de tattoos, maar werk wel samen met professionals. Naast het plaatsen van tattoos is er ook steeds meer vraag naar het terug verwijderen ervan”, weet Yannick Pollet.

“Die ingreep doe ik wel zelf en ik durf zeggen dat de vraag daarnaar de jongste weken enorm is gestegen. Sinds drie weken beschik ik, als allereerste in ons land en als tweede in Europa, over het nieuwe systeem van Astanza Trinity. Het verwijderen van een tattoo gaat met dit systeem erg vlot, snel en zo goed als pijnloos. Het systeem wordt gebruikt in toonaangevende instituten in zowel Europa als Amerika.”

“De ‘spot’ waarmee de tattoo wordt afgebroken is een heel stuk groter van bij andere systemen en zo gaat het ook vlotter. De aankoop van het nieuwe systeem was zeker niet goedkoop, helemaal niet, maar sinds we het gebruiken, komt er steeds meer volk langs voor een tattooverwijdering; tot wel zes klanten per dag. Waarom de mensen hun tattoo willen laten verwijderen? Eigenlijk voor een drietal redenen. Ten eerste doordat de tattoo niet mooi gezet is geweest en de mensen er daardoor van af willen. Hier in de Brugse regio werken er vooral professionals maar dat is zeker niet overal zo.”

Niet langer actueel

“Een andere reden voor een gewenste verwijdering is dat de tattoo niet langer actueel is; zoals een liefdesverklaring aan een persoon waarmee men intussen gebroken heeft… En er zijn vooral ook veel mensen die een tattoo liefst verwijderd zien omdat die in de weg staat van een grotere tattoo die ze op de plaats willen van een bestaande. De sleeve is daarvan een mooi voorbeeld.”

Tijdens ons bezoekje aan King Pin voor het maken van deze reportage treffen we een dame aan die om een specifieke reden haar tattoo wil verwijderen zien. “Ik liet die tattoos plaatsen toen ik in de twintig was, maar nu ben ik 50 jaar en ik vind die tattoos niet meer passen bij mijn leeftijd. Ook voor mijn werk bij Familiezorg, waarvoor ik met veel oudere mensen in contact kom, is het niet zo evident om met een tattoo rond te lopen”, zegt de dame, die liever niet met naam of foto in de krant wil. Het verwijderen van tattoos mag dan wel vlotter gaan dan voorheen, toch lijkt het interessant om het idee bezint eer ge begint indachtig te zijn. Eén verwijderingssessie bij King Pin kost immers zo’n 120 euro en er zijn minstens drie en gemiddeld zes tot acht sessies nodig voor een mooi resultaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier