Kinekring Noord-West-Vlaanderen uit de startblokken

Op de foto zien we v.l.n.r. Jean Van Hoornweder (nieuwe voorzitter KNWV), Ronny Van Waetermeulen (bestuurslid KNWV), Hans Isselee (Prof. Kulak), Kurt Claeys (Prof. Kulak), Guido Van Paemel (oud-voorzitter KKBO), Dirk De fauw (schepen van Welzijn Brugge), Lieve Van Riel (oud-penningmeester KKBO), Jean Pierrre Hogie (oud-secretaris KKBO), Dirk Vertongen (oud-bestuurslid KKBO), Anne Cloet (oud-bestuurslid KKBO), Peter Pollet (bestuurslid KNWV), Els Dedeckere (bestuurslid KNWV) en Marieke Vanneste (gastspreker CEBAM). © WK
Redactie KW

In de KU Leuven-campus in Brugge is donderdagavond Kinekring Noord West-Vlaanderen, de nieuwe kinesistenkring voor de regio, voorgesteld.

De KNWV vervangt de vroegere Kinekring Brugge Oostkust en daarmee gaat ook een volledige bestuurswissel gepaard. “De naamsverandering kadert binnen het veranderende zorglandschap waarbij ons werkingsgebied fors uitbreidt. Die regio wordt nu anders ingedeeld met vijf eerstelijnszones van Knokke-Heist tot Oostende over Torhout tot Brugge, Zedelgem, Oostkamp en zelfs Beernem”, legt de nieuwe voorzitter Jean Van Hoornweder uit.

Met Nicole Timmerman als nieuwe secretaris, Olivier Minnaert als penningmeester en overige bestuursleden John Parisis, Els De Deckere, Jan Tessier, Ronny van Waetermeulen, Peter Pollet en Franky Raman mee aan boord, zal ook de werking rondom de kring ingrijpend veranderen. “We willen meer mee wegen op het plaatselijke zorg- en welzijnsbeleid, voor onze kinesisten wordt de werking transparanter en streven we naar een grotere betrokkenheid. Waar ze vroeger af en toe naar een wetenschappelijke activiteit kwamen, is het nu de bedoeling dat onze leden zelf de kring mee aansturen. Daartoe breiden we onze dienstverlening verder uit en er komt een nieuwe website die zich ook tot patiënten, artsen en andere zorgverleners zal richten”, aldus nog Vanhoornweder.

Tachtig nieuwe leden

Die nieuwe bestuursfilosofie werd donderdagavond toegelicht op de eerste wetenschappelijke activiteit van de KNWV, in samenwerking met Kulak. “De samenwerking met Kulak is een win-win. Wij kunnen van hun bewegingslab gebruikmaken en hun studenten zullen stage lopen in de privépraktijken van onze leden. Daarnaast willen we ook beter samenwerken met de lokale overheden, de verschillende ziekenhuizen in de regio, plaatselijke ziekenfondsen, het onderwijs en commerciële partners. We willen kortom een onmisbare schakel worden in de regionale welzijnszorg.” De nieuwe kinekring schiet dus ambitieus uit de startblokken. “Op drie weken tijd hebben zich al tachtig nieuwe leden aangesloten en we blijven actief werven. In de nieuwe zorgregio zijn zo’n 1.700 kinesisten actief, we koesteren de ambitie om de grootste kinesistenkring van Vlaanderen te worden”, besluit Van Hoornweder.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier