Kindernamiddag kleurt de kermis in Vijve

Sylvère Deprez, secretaris van de Vijfse Middenstand, is één van de sterke schouders onder de kindernamiddag © IVD
Redactie KW

Dankzij het feestcomité Vive Vijve kregen wij verschillende keren een echte kermis, maar vorig jaar haakte men af. Ondertussen sloten met ‘t Kroontje en De Jager ook de twee cafés op het kerkplein. Gelukkig is er nog de Vijfse Middenstand, die voor de 31ste keer met de kindernamiddag uitpakt.

“Wij houden die traditie nog altijd in ere, hoewel het allemaal zo vanzelfsprekend niets meer is om de nodige fondsen bijeen te krijgen”, benadrukt secretaris Sylvère Deprez. “Met deze kindernamiddag willen wij tonen dat Vijve leeft, dat de middenstand leeft. De kindernamiddag start om 14 uur en Chiro Oetsjiekoetsjie begeleidt de volksspelen. Wij vragen opnieuw één euro inschrijvingsgeld, maar met die centen zorgen wij voor een extra attractie. Zo kunnen de kinderen zich tijdens de volksspelen uitleven op de clownglijbaan, de spaceballs, de springkastelen, het gocartcircuit, de kindermolen, aan de schiettent of het eendjesspel. Clown Stef showt weer de mooiste ballonfiguren, de dames van Markant en de leerkrachten van de stedelijke basisschool verzorgen een schminkstand en de Gezinsbond organiseert een knutselactiviteit. Ook de fanfare Hoger Op tekent in de loop van de namiddag present.”

Terras op kerkplein

“De deelnemers aan de volksspelen worden ook verwend met fruit, ijsjes, drankjes, oliebollen, frietjes, bonnetjes voor de kermisattracties en een geschenk. Om 17.30 uur gaan alle deelnemingsformulieren van de volksspelen en de tekeningen in een grote doos en daaruit trekt een onschuldige hand de winnaars. Er is een afzonderlijke tombola voor de kinderen van de kleuterschool en van de lagere school. In de prijzenpot zit onder meer een kinderfiets, één dag een springkasteel thuis en een speelgoedkeukentje. Tijdens de kindernamiddag zijn ook de ouders en de grootouders welkom. Omdat er geen cafés meer op het kerkplein zijn, zullen wij daar zelf voor een soort terras zorgen. Als de weergoden een beetje mee willen, mogen wij ongetwijfeld weer een recordaantal kinderen verwachten”, aldus secretaris Sylvère Deprez. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier