Kinderlokker actief rond Gemeenteschool Staden?

"Het zou gaan om een man met een grijze baard die snoepjes uitdeelt aan kinderen", weet Luc Devriese. © iStock
Redactie KW

Rond de Gemeenteschool in de Ieperstraat in Staden zou mogelijk een kinderlokker aan het werk zijn. Zowel Gwendolien Kerkhof, filiaalverantwoordelijke van de Stadense afdeling van de Roeselaarse Stedelijke Academie voor Podiumkunsten, als Luc Devriese, clubverantwoordelijke bij karateclub JKA Staden, bevestigen de geruchten.

Zowel de muziekacademie als de karateclub gebruiken de infrastructuur van de Stadense Gemeenteschool. Luc Devriese en Gwendolien Kerkhof zeggen alvast de mogelijke kinderlokker niet zelf gezien te hebben. “Het zou gaan om een man met een grijze baard die snoepjes uitdeelt aan kinderen”, weet Luc Devriese.

“Alleen de kinderen die hij aangesproken heeft, hebben hem gezien, anders niemand. Het zou dus kunnen dat het om fantasie van kinderen gaat. Ik merk wel dat iedereen zijn kinderen plots afhaalt. Maandagavond merkte ik ook dat er een juf bij de kinderen bleef.”

Onnodige paniek vermijden

“Het is niet 100 procent zeker dat er een kinderlokker aan het werk is”, stelt Gwendolien Kerkhof. “We willen dan ook onnodige paniek vermijden. De laatste twee weken zijn er wel kinderen twee keer aangesproken door een man. Een leerkracht zou ook een jeep meermaals rond de Gemeenteschool hebben zien rijden. De leerkrachten houden momenteel dan ook een extra oogje in het zeil. Eén papa heeft alvast de politie ingelicht. Zelf ga ik met de kinderen mee tot aan de poort. Ik wacht er met hen tot ze veilig in de auto van papa of mama gestapt zijn. Al zijn er uiteraard ook kinderen die alleen naar huis trekken.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier