Kinderen springen er op los voor Kathy’s Cathouse in Ardooie

(Foto EH) © (Foto EH)
Redactie KW

Kathy’s Cathouse is een officieel erkend kattenasiel in Ardooie. Momenteel vinden er een paar tientallen katten en kittens een aangenaam verblijf. Het asiel krijgt geen subsidies van de overheid. Daarom organiseren ze jaarlijks enkele evenementen om het asiel draaiende te houden.

“Vijf jaar geleden is het allemaal begonnen met Jefke, een schat van een kater die met de fles is groot gebracht. En na Jefke kwamen er andere katten en kittens en de kattenpopulatie bleef maar groeien. Wij hebben altijd zorg gedragen voor de poezen en vandaar kwam het idee voor dit Cathouse”, start Kathy Verhaeghe haar verhaal.

Afgelopen weekend verhuisden de kleinste poezen naar het Hofland. Daar was er een leuke namiddag, waar kinderen zich konden vermaken op een uitgebreid springkastelenparcours voor de kinderen. De dag werd afgerond met een eetfestijn. De opbrengst kwam ten goede aan de verzorging van de katjes en die financiële ondersteuning is hard nodig.

Van 35 naar 38

Het aantal katten bij Kathy Verhaeghe is momenteel 35. “Verleden week is er nog eentje bevallen.” En op dit eigenste moment, tijdens ons interview; bracht een goede burger nog een gevonden nest kittens binnen. ‘Gevonden, achtergelaten aan de supermarkt van Delhaize’. “Ze zijn welkom”, zegt Kathy en ze gaf hen onmiddellijk de fles, het begin van een goede opvoeding.

De meeste katten die bij Kathy belanden, zijn gevonden dieren die er binnengebracht worden. Soms wordt een kat ook afgestaan omdat de eigenaar verhuist, ziek is,… Bij Kathy wachten ze dan op een ‘gouden mandje’. De katten krijgen er de vrije loop en maken als het ware deel uit van het gezin. Slechts in uitzonderlijke omstandigheden, zoals ziekte, worden ze in afzondering geplaatst. De dierenarts heeft hier regelmatig zijn werk, want alle katten en kittens krijgen de noodzakelijke medische behandeling, ze worden ontwormd en gechipt.

Kathy werkt ook samen met een aantal opvanggezinnen, waar af en toe een nestje kittens onderdak krijgt tot ze groot genoeg zijn om naar een definitief nieuw baasje te trekken. Met de opbrengst van dit evenement kunnen de katten weer een zorgeloos verblijf krijgen.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier