Kinderen schitteren tijdens première Griezelkoorts 2

De acteurs leefden zich tijdens het fotomoment ook in hun rol in. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Zoals sterren mogen schitteren op de rode loper, zo mocht ook zaterdag een resem kinderen schitteren tijdens de première van hun nieuwe kortfilm ‘Griezelkoorts 2 – The Sequel’. De première vond plaats in de Budascoop onder het goedkeurende oog van hun ouders. Het is ondertussen de tweede keer dat dit georganiseerd werd, de eerste maal was in 2017 en het werd toen ook een groot succes.

Van 4 tot en met 8 maart konden kinderen dankzij een inclusief horrorfilmkamp meewerken aan een echte griezelfilm in Hollywoodstijl. Alles vond plaats in en rond de Fatimakerk in Heule. “De kinderen mochten zelf het script uitdenken en daarna werd aan de slag gegaan met professionele videografen en regisseurs zodat alles in goede banen geleid werd. Voor de opnames werden 2 dagen voorzien en dan nog een dag rond het geven van interviews zoals het echte bekende Vlamingen betaamt”, verwoordt Sylvie (lector Event Marketing) het.

Het onderwerp bleek in 10 minuten geklonken te zijn toen het kamp startte op 4 maart. “Er moesten zeker zombies in meedoen en het liefst heel veel was duidelijk te horen onder de bedenkers. Daarna werd gekeken naar de schmink, de performance, de inhoud van de film en wie welke rol op zich wilde nemen. We hadden een zeer leuke groep die goed kon samenwerken. Dat zorgde direct voor een leuke onderlinge sfeer zodat er geen kliekjes ontstonden. Het was echt een succeseditie“, besluit Sylvie.

Ook de kinderen leken razend enthousiast en heel benieuwd naar het eindresultaat. “Ik ben speciaal teruggekomen van kamp om het resultaat te zien en ben dus heel benieuwd hoe ze het gemonteerd hebben. Daarnaast vond ik het ook supercool om de politieagent te mogen spelen”, aldus één van de acteurs. Tijdens de interviews vooraf waren de acteurs het er ook unaniem over eens: acteren was het leukste van het kamp en het wachten tussen de verschillende scènes was een noodzakelijk kwaad dat moest geschieden. Wij van de Krant van West-Vlaanderen geven alvast een pluim aan alle deelnemers voor het mooie eindresultaat.

Achteraf werd een hapje en een drankje voorzien zodat iedereen nog kon bijpraten over het gebeuren, zoals bij de echte artiesten.

https://www.youtube.com/watch?v=jlqePNgEsnI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier