Kinderen met zieke teddy op bezoek in Teddy Bear Hospital

16/03/19 om 20:33 - Bijgewerkt om 20:32

Tandartsen, huisdokters, apothekers, chirurgen en operatiekwartieren. We krijgen er allemaal de kriebels van, nog voor we goed en wel ziek worden maar voor kinderen liggen die kriebels vaak nog veel dieper. Daarom organiseerde BeMSA KULAK (Belgian Medical Students Association) vandaag het Teddy Bear Hospital voor kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Die kinderen kregen vandaag de kans om voor één dag in de voetsporen van een echte hulpverlener te kruipen.

BeMSA KULAK is een vereniging van studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen die aan de hand van verschillende evenementen (bio)medische aspecten willen belichten. Zo organiseerden ze eerder al speeddating tussen dokters en studenten en de zesurenloop tegen kanker. Voor de eerste keer ooit brengen ze nu ook het Teddy Bear Hospital naar Kortrijk nadat het een uitmuntend succes werd in Leuven. "De studenten kregen de kans om in samenwerking met AZ Groeninge, Kulak en Child Care Academy dit evenement te trekken. Zowel de studenten als de steunfiguren rond hen keken enorm uit naar vandaag. We merken ook echt dat kinderen vaak angstig zijn. Ze spreken tijdens de activiteiten over hun ervaring ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!