Kinderboerderij De Pluimhoeve opent zaterdag voor het eerst de deuren

Naast deze ezel zijn er in kinderboerderij De Pluimhoeve ook al twee shetlandpony's aangekomen. © Foto Coghe

Het was de wens van Eric Van Damme en Bea Deryckere om in de paasvakantie hun kinderboerderij te openen voor het grote publiek. En ze zijn in hun opzet geslaagd, want in het paasweekend opent De Pluimhoeve haar deuren. “De grootste werken liggen achter de rug. Van de kleine werkjes die we in het vooruitzicht hebben, zullen de bezoekers geen hinder ondervinden!”

De Pluimhoeve opent nu zaterdag haar deuren voor het grote publiek. Eric Van Damme (55) en Bea Deryckere (53) bouwden de voormalige Koekelaarse Paardenmelkerij langs de Catstraat om in een kinderboerderij die ze noemden naar het gehucht De Pluim.

In februari ging het koppel aan de slag met de verbouwings- en aanpassingswerken. “We hebben heel veel gewerkt, maar we zijn nog niet helemaal rond. Zo moet de buitenspeeltuin bijvoorbeeld nog een zandbak krijgen en is ook de binnenspeeltuin nog niet afgewerkt. Hier en daar moeten we nog enkele kleine werkjes uitvoeren, maar de bezoekers zullen daar zeker geen hinder van ondervinden. Ons dierenpark is compleet en ook onze tearoom met buitenterras is klaar om vanaf dit weekend de gasten te ontvangen”, begint Bea die voornamelijk de tearoom voor haar rekening zal nemen, aangevuld met flexijobbers en jobstudenten.

Dierenvrienden op de hoeve

Bea, een echte dierenvriend, en Eric, afkomstig uit een landbouwersgezin, baatten vroeger het tuincentrum Rik’s Quality Plants uit in Wijnendale, maar kozen ervoor om het over een andere boeg te gooien. “Vorige zomer botsten we op de Koekelaarse Paardenmelkerij die toen al een tijdje te koop stond. Samen met onze 17-jarige zoon Ruben zijn we ondertussen al enkele maanden geleden naar hier verhuisd.”

Alles erop en eraan

“We hebben er hard aan gewerkt om van De Pluimhoeve een volwaardige kinderboerderij te maken met alles erop en eraan. We hebben hier ook dieren lopen die je niet op andere kinderboerderijen vindt, zo willen we het onderscheid maken. We zullen er ook voor zorgen dat er heel wat te doen is voor de kinderen het hele jaar door. Ze mogen hier echt kind zijn en ravotten.”

Tijdens de schoolvakanties is De Pluimhoeve dagelijks open en anders is de kinderboerderij enkel op vrijdag gesloten. “We kijken er ongelooflijk naar uit om nu eindelijk gasten te ontvangen in De Pluimhoeve. Het goede weer hebben we speciaal erbij besteld voor onze opening”, glimlacht Bea.

Tijdens het openingsweekend nu zaterdag, zondag en paasmaandag is De Pluimhoeve open van 10 tot 20 uur. “Op zondag pakken we ook uit met optredens van Danny Green, Benny Blue, Choanita en Freddy Parker. De show start om 14.30 uur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier