Kieknu, foto’s in Roeselaarse galerie Blomme!

Nog tot 18 november toont Knipoogje foto's van haar leden in Galerie Blomme. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Knipoogje toont ook dit weekeinde nog een greep uit de mooiste foto’s die haar leden de jongste maanden hebben genomen. “Het was op vraag van onze bijna negentig leden dat we nog eens naar buiten komen met ons werk”, zegt Ludo Kindt.

Knipoogje is een van de vele fotoclubs in Vlaanderen. Niet allemaal hebben ze het makkelijk om overeind te blijven. “Een fotograaf is per definitie geen groepsmens”, legt voorzitter Ludo Kindt uit. “Toch slagen wij er in om maandelijks heel wat mensen bijeen te krijgen. We doen dat traditioneel de eerste zondag van de maand in ARhus en we proberen altijd een gastspreker uit te nodigen. Ons clublokaal, zeg maar onze studio, vind je dan weer in de Kokelarestraat.”

“ACtief is een andere maandelijkse bijeenkomst waarop we ons eigen werk onder de loep houden. We discussiëren over technieken, geven commentaar op elkaars foto’s en vooral, we leren er veel van elkaar. Niet altijd evident want we hebben mensen in de club van alle leeftijden. We hebben specialisten en nieuwelingen. Maar onze leden plaats ik graag naast elkaar en niet in een rangorde van boven naar onder, van beter naar minder.”

STRAKKE PRINTS

“Met Kieknu komen we voor het eerst deze eeuw weer eens buiten. Het was op algemene vraag van onze leden. We zijn officieel met z’n negentig. Niet iedereen is even actief maar ik durf ‘t Knipoogje wel een actieve vereniging noemen. Naast pure fotografen hebben we ook leden die zich meer op bewegende en klankbeelden hebben toegelegd. Daar pakken we altijd mee uit in De Spil. We kregen de opmerking dat die beelden zo snel komen dat er weinig tijd over blijft om de foto’s echt te gaan bestuderen. Vandaar deze expositie.”

“We kozen in Blomme om heel uniform naar buiten te komen. Iedere fotograaf was volledig vrij in de keuze van het onderwerp maar de manier van presentatie hebben we wel opgelegd. De foto’s zijn allemaal op dezelfde manier geprint. Dat, in combinatie met de hagelwitte panelen van Blomme, zorgt voor een eigen-zinnige en strakke tentoonstelling. Het is duidelijk dat onze leden vooral digitaal werken. Hier en daar duikt er nog eens iemand in de doka maar het is een minderheid geworden. We zien wel dat witzwartfotografie aan een revival bezig is”, aldus nog Ludo Kindt.

Kieknu, Knipoogje exposeert in Galerie Blomme nog tot en met 18 november van 14 tot 18 uur.

(BCR)

Meer info op www.knipoogje.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier