Kerstmarkt Unizo in zicht in Moorslede

De organisatoren van de Moorsleedse kerstmakt hopen alvast op een flinke opkomst. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

De hele maand december loopt er traditiegetrouw de eindejaarsactie van ondernemersvereniging Unizo. Vierendertig handelaars nemen deel. Het Unizobestuur stipte ook zaterdag 15 december met rood aan in hun agenda. Dan is er de kerstmarkt. Dit jaar zijn er nog meer standhouders.

In de decembermaand staat er altijd veel op til bij ondernemersvereniging Unizo. Van 1 tot 31 december is er opnieuw de eindejaarsactie. “Dit jaar nemen er vierendertig plaatselijke handelaars deel. We voorzien een prijzenpot van 7.000 euro in waardebonnen. Die kunnen gebruikt worden in de deelnemende handelszaken”, legt Pieter Vanhoutte, voorzitter van Unizo Moorslede, het concept uit. Per aankoop van vijf euro krijgen de klanten er een stempel. Op een volle stempelkaart staan er tien stempels. De prijsuitreiking heeft plaats op donderdag 17 januari 2019 in GC De Bunder.

Meer deelnemers

Een tweede belangrijk gegeven binnen de decembermaand is ongetwijfeld de kerstmarkt. Net zoals de voorbije jaren ligt de organisatie van het evenement op de Moorsleedse Marktplaats in handen van de ondernemersvereniging. “In vergelijking met de voorbije jaren zijn er nog meer deelnemers. We proberen voor hen allemaal een mooie plaats te voorzien in een gezellig kader”, geeft Vanhoutte aan.

Hij is vooral blij dat de standhouders een mix zijn van zelfstandigen en verenigingen. “Die verenigingen hebben telkens een grote aanhang en lokken dus heel wat volk naar de kerstmarkt.” Op de kerstmarkt zullen bezoekers naast de traditionele winterdranken en -hapjes ook onder andere voor handwerk en potjes terecht kunnen. “Enkele deelnemers houden ook een actie voor het goede doel die kadert binnen de Warmste Week van radiozender Studio Brussel.”

De Jolige IJsberen

De kerstmarkt wordt op zaterdag 15 december om 17 uur op gang geschoten. Unizo kreeg de toelating om tot 1 uur ‘s nachts het evenement te laten plaats vinden. “Onder andere de Jolige IJsberen zullen voor extra sfeer op de kerstmarkt zorgen. Zij brengen gepaste kerstmuziek”, weet de voorzitter van Unizo nu al te vertellen.

Voor de Kerstman zijn het drukke tijden, maar voor de kerstmarkt in Moorslede neemt hij graag even de tijd. “Kinderen die iets meebrengen om de kerstboom van de kerstman te versieren krijgen een leuk geschenkje.” Meer informatie omtrent de eindejaarsactie van Unizo en de kerstmarkt van 15 december is verkrijgbaar via de bestuursleden van Unizo Moorslede. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier