Kerstmarkt met vuurwerk in Hooglede

De Hoogleedse verenigingen zijn klaar voor de kerstmarkt. (Foto JT)
Redactie KW

Vijftien Hoogleedse verenigingen proberen op zaterdag 22 december hun waren aan de man te brengen tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Dit jaar is er een nieuwigheidje voorzien in de vorm van een heus vuurwerk dat bovendien geluidsarm is.

“Net zoals vorig jaar zijn er terug 15 verenigingen ingeschreven voor de kerstmarkt,” opent Arnold Vandenbussche. “We kozen er met de werkgroep feestelijkheden wel voor om de kerstmarkt een weekje later te plaatsen.”

Geen plan B

“De gemeente kijkt er opnieuw voor om alles klaar te zetten op vrijdag. De tenten en tafels worden geplaatst door de technische dienst. We hopen dat het weer wat meezit want er is geen plan B voorzien. Vorig jaar konden we eventueel nog uitwijken naar De Gulden Zonne maar dat is dit jaar niet mogelijk.”

“De kerstmarkt zelf opent om 18 uur en om middernacht wordt er afgesloten. Omstreeks 22 uur is er een vuurwerk voorzien dat ongeveer een half uur zal duren. Het is een geluidsarm vuurwerk zodat ook de dierenliefhebbers niet hoeven te panikeren. Op maandag worden de tenten op het marktplein terug afgebroken dus dat betekent dat de parkeerplaatsen van vrijdag tot maandag niet beschikbaar zullen zijn.”

De verenigingen

De volgende vijftien verenigingen zullen present zijn op de kerstmarkt: Huis van het Kind (popcorn), Orde van de Zunne (pisang orange, pannenkoeken en jenever), Scouts (jenever en bier), Chiro Kadullekes (brownies en wafels), KVLV Sint-Jozef (Hasseltse koffie, wafels en visput), KLJ (pizza baguette en bier), KVLV Hooglede (chocomelk met rum en glühwein), Landelijke Gilde (kerstfrietjes en frikandellen), Warden Oom Trappers (cava), KAJ (pasta en mojito), Allen 8830 (warme gin en scampi’s), Chiro St.-Joris (bier en jenever), JOC De Prik (La Chouffe en Chouffe-koffie), Kom Op Tegen Kanker (Blondineke, pannenkoeken en frisdrank) en Jong CD&V (picon en gin-tonic). (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier