Kerstkind Julia Meulemeester is de oudste inwoner van Oostkamp

Op 25 december 1913 zag Julia Meulemeester het levenslicht. © GS
Redactie KW

Julia Meulemeester, de oudste inwoner van RVT Ter Luchte en van Oostkamp, viert op kerstdag haar verjaardag.

Op 25 december 1913 zag Julia Meulemeester het levenslicht in Ruddervoorde. Ze was de dochter van Camille Meulemeester en Erode Debaker. Julia was de jongste van drie kinderen. Haar hele jeugd heeft ze doorgebracht in Ruddervoorde en niet ver van haar deur woonde haar toekomstige man, Michel Maes. Michel en Julia trouwden en kregen samen vijf kinderen.

In 1941 kregen ze hun eerste kind, Frans. De tweede in de rij was Urbain. Tot slot kwamen ook Germain en Robert erbij. Julia was een goede huisvrouw. Michel startte met werken in een brouwerij. Toen besloot hij zelfstandig bierhandelaar te worden. Dat zorgde ervoor dat ze verhuisden naar Heist. Daar bleven Michel en Julia 32 jaar wonen. Michel kon fier zijn op een vrouw als Julia, ze sprong regelmatig bij om haar zelfstandige man te helpen in zijn zaak. Na verloop van tijd besloot Michel nog enkele jaren te gaan werken en daarna op brugpensioen te gaan.

Julia en Michel keerden terug naar Ruddervoorde, waar ze bouwden in de Torhoutsestraat. Julia kon zich daar goed bezighouden. Ze deed het huishouden en werkte graag in de tuin. In 1996 moest Julia afscheid nemen van haar man. Gelukkig bleef ze niet alleen achter. Met haar kinderen, 7 kleinkinderen en 17 achterkleinkinderen had Julia heel wat familie waarop ze kon rekenen. Op 17 oktober 2013 heeft Julia haar huis in de Torhoutsestraat verlaten. Sindsdien woont ze in WZC Ter Luchte, waar ze meestal op haar kamer blijft. Haar tijd vult zij in met het lezen van een boek met grote letters uit de bibliotheek of televisiekijken. Zeker wielerwedstrijden zijn haar favoriet, vooral de bezienswaardige landschappen trekken haar aandacht.

Bezoek van Showbizz Bart

Haar verjaardag werd opgemerkt door de redactie van de 1.000 klassiekers van Radio 2, die speciaal Showbizz Bart naar Ter Luchte stuurde om Julia te feliciteren met haar verjaardag. “We zijn momenteel zoveel mogelijk luisteraars aan het opzoeken in Vlaanderen en het berichtje van de verjaardag van Julia Meulemeester viel ons op. We moesten gewoon hier even halt houden om haar met een geschenk en gelukwensen te verrassen. Het is ook opmerkelijk dat Julia zelf live op de radio op deze leeftijd nog kon antwoorden op al onze vragen”, weet Showbizz Bart te vertellen.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier