Kermisweekend Konterdam met dertigste avondmarkt

Redactie KW

Wanneer de zomer nadert, is het voor de inwoners van Konterdam, Meiboom en alle sympathisanten uitkijken naar de jaarlijkse kermis.

De kermis is en blijft een organisatie van het sport- en feestcomité Konterdam en bouwt voort op de vaste pijlers van voorgaande jaren. De aftrap wordt gegeven op vrijdag 22 juni met de aanstelling van de ereburger Konterdam. Rond 20 uur maakt voorzitter Patrick Pulle Dupon in café ‘t Dukertje de opvolger bekend van André Vandenbrande.

Avondmarkt

Zaterdag 23 juni vanaf 17 uur vindt in de Nieuwedok- en Zandvoordestraat de dertigste avondmarkt plaats. De 24e rommelmarkt is de topper op zondag 24 juni. Snuisteren kan van 7 tot 20 uur in de belangrijkste straten van de Konterdam. Voor jongens en meisjes staat er naast De Schaperye een springkastelendorp en is er grime. Wielerliefhebbers noteren donderdag 28 juni, voor het avondcriterium. De manifestatie is beter gekend onder de naam Grote Prijs Oscar Naert. De 72e editie gaat van start om 19.30 uur. Opnieuw sport tijdens de Konterdam- en jeugdloop van vrijdag 29 juni. Kinderen tussen 6 en 14 jaar starten om 19 uur, volwassenen nemen de benen om 19.30 uur. Het laatste weekend staat in het teken van het negende gratis Coverfesival met The Mac Heli’s (18.45 uur), gevolgd door Brussels By Night met Raf van Brussel (21 uur) en Strawberry Jam (23 uur). Vanaf 11.30 uur een barbecue op het grasveld naast De Schaperye. Er zijn optredens van Kurt Crabbé en Music On Wheels. Inschrijven voor barbecue op feestcomitee-konterdam.be. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier