Kermiscomité zamelt 500 euro in voor rouwkampen

Het kermiscomité overhandigde een cheque van 500 euro aan VZW Saying Goodbye. In het midden achter de cheque Stefanie Desmet, Frédérique Vanassche van de VZW en Steven Vandenberghe van het kermiscomité. © XC
Redactie KW

Tijdens de Bene-Bier-Loop zamelden lopers per rondje geld in voor vzw Saying Goodbye. Die organisatie organiseert rouwkampen voor kinderen en jongeren die met verlies te maken hebben. Dit jaar kon het comité een cheque van 500 euro overhandigen.

Arnoud Douterlugne (15) uit Anzegem liep mee ten voordele van de VZW. En daar heeft hij een speciale reden voor. “Drie jaar geleden is mijn grootvader gestorven. Ik ben toen meegegaan op kamp met Saying Goodbye. Zo’n kamp lijkt een beetje op een Chirokamp met dat verschil dat er in de namiddag gesprekken zijn met therapeuten en lotgenoten. Ik heb dat als heel bevrijdend ervaren, ze begrepen me daar veel beter.”

“Ik heb de gesprekken op zo’n rouwkamp als heel bevrijdend ervaren”

Stefanie Desmet en Frédérique Vanassche, beiden bestuursleden van de VZW zijn heel blij met het geld. Dankzij giften kunnen ze materiaal aankopen voor de kinderen en kampen.”

“Het geld zal integraal naar therapeutisch materiaal maar ook naar speelgoed gaan.

Telefacts

De organisatie bestaat ondertussen al drie jaar. “Alles begon met een documentaire van Telefacts over Amerikaanse rouwkampen. Wij hebben toen in Vlaanderen iets gelijkaardigs gestart”, vertelt Frédérique.

Deze editie zamelde het kermiscomité 500 euro in, een beetje minder dan vorig jaar. “Het is misschien iets minder, maar we zijn best tevreden met deze opbrengst”, klinkt het bij het comité. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier