Kermis in Jabbeke verhuist naar Vrije Tijdscentrum: “Een traditie is hiermee verbroken”

© BELGA
Redactie KW

Vanaf dit jaar gaat het volledige kermisgebeuren door op en rond het Vrije Tijdscentrum in Jabbeke. Het beleid gaf eerder al aan goede ervaringen te hebben met de faciliteiten rond het Vrije Tijdscentrum, maar de middenstand ziet het verdwijnen van het kermisgebeuren uit het centrum met lede ogen aan.

Het foodtruckfestival van vorig jaar, tijdens het kermisgebeuren van eind augustus, gaf voor het beleid de doorslag van deze beslissing. “We hebben daar alle faciliteiten, een uitgebreide parking, en de nodige ruimte“, was toen het argument van schepen van feestelijkheden Frank Casteleyn.

De handelaars van de centrumstraten Dorpsstraat en Permekelaan zijn niet akkoord. Vorige maand hadden ze nog een overleg met schepen van middenstand Jan Pollet. Tijdens dat overleg vroegen ze om het kermisgebeuren in het centrum te houden. “Een traditie is hiermee verbroken”, aldus een teleurgestelde Annabel De Smedt van boetiek I.O. uit de Dorpsstraat.

De volledige kermis, met dus ook de avondmarkt waarbij tal van lokale handelaars standhouder zijn, verhuist naar het Vrije Tijdscentrum.

(PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier