Kenzo Lauwereins uit Middelkerke is provinciaal ‘Sommelier of the year’

Carine Hoedt (links) werd derde. We zien haar hier samen met haar assistent-sommelier Kris d'Haenen. © EDB
Redactie KW

Kenzo Lauwereins (23) is provinciaal laureaat geworden van ‘Sommelier of the year 2018’. Tweede werd Geoffrey Adam en derde Carine Hoedt.

De bekendmaking van de verschillende provinciale laureaten bij ‘Sommelier of the year’ vond maandag plaats bij Meyhui in Kortrijk. De verkiezing van Sommelier of the year is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld. Die wordt bekroond voor zijn of haar dagelijkse inzet en zijn of haar professionalisme. De kandidaten moeten in een Belgisch restaurant werken, over vaktechnische en beroepservaring beschikken, over communicatieve en technische vaardigheden beschikken, de technische samenstelling van de wijnkaart beheersen en garant staan voor een representatief wijnkaartbeheer en prijs/kwaliteitverhouding.

Nog titels

Kenzo Lauwereins is sommelier bij Vlass in Middelkerke. Hij was eerder al semi-finalist bij ‘Best Sommelier of Belgium 2016’ en finalist bij ‘Eerste Maître d’Hôtel van België 2017’. Tweede werd Geoffrey Adam van Jardin in Knokke en derde Carine Hoedt van wijnresto Merlijn in Beselare, dat ze samen met haar man runt. Carine is afkomstig van Moorslede. Van de drie West-Vlaamse finalisten was Carine de enige die aanwezig kon zijn op de bekendmaking van de laureaten. Als derde van onze provincie was ze zeer tevreden. “Er waren tenslotte dertig kandidaten”, zegt ze.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier