KDC Ruddervoorde verliest Daniel Lapere

Redactie KW

Vrijdag 12 oktober overleed Daniel Lapere op 91-jarige leeftijd in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Hij was liefst 48 jaar lang bestuurslid van KDC Ruddervoorde.

Daniel werd geboren op 25 juli 1927 in Rumbeke en was de echtgenoot van Denise Vandaele. In zijn beroepscarrière was Daniel zelfstandig handelaar in kolen, voeders en gasflessen. Nadien specialiseerde hij zich in de varkenshandel.

Buiten zijn werk heeft Daniel maar één grote passie gehad en dat was de voetbalploeg Daring Ruddervoorde, nu KDC Ruddervoorde. 48 jaar lang was hij bestuurslid. Hij was lang afgevaardigde van de eerste ploeg en bemande samen met zijn echtgenote Denise de kantine op het plein achter de brouwerij tijdens de wedstrijden.

Daniel ademde sport uit. Was er geen voetbal, dan was er wel een wielerwedstrijd of de cyclocross in Ruddervoorde die hij ging bekijken. Daniel was verder ook lid van Okra Ruddervoorde en Zwevezele en lid van Samana.

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 19 oktober om 10 uur in de parochiekerk van Sint-Godelieve in Ruddervoorde (Baliebrugge).

(GST/Uitvaartcentrum Couffez)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier