KCC Entertainment Design uit Wielsbeke bouwt allereerste Smurfenpark in China

KCC zakte af naar China voor de opstart van een Smurfenpark. © KCC
Redactie KW

KCC Entertainment Design uit Wielsbeke, een bedrijf dat indoorpretparken ontwerpt, blijft dat aan de lopende band doen in het buitenland. Nu mag het bedrijf het allereerste Smurfenpark bouwen in Shanghai (China).

KCC Enterntainment Design kreeg de opdracht een park te ontwerpen in de sfeer van De Smurfen. Het zal bestaan uit een buiten- en binnengedeelte, samen goed voor 10.000 vierkante meter.

Verschillende thema’s zullen aan bod komen, zoals zoals het bos van de Smurfen, het Smurfendorp en het kasteel van Gargamel.

KCC Entertainment Design uit Wielsbeke bouwt allereerste Smurfenpark in China
© KCC

“We willen dat de bezoekers volledig wordt ondergedompeld in het leven van De Smurfen en het gevoel krijgen dat ze een deel uitmaken van de Smurfenfamilie”, licht ceo Yannick Maes de plannen toe. “Speciale licht- en projectie-effecten zullen verschillende weersomstandigheden en verschillende tijdstippen van de dag nabootsen. We voorzien ook verschillende seizoensgebonden activiteiten, van een Smurfig Halloween tot een Chinees Smurfennieuwjaar.”

KCC Entertainment Design uit Wielsbeke, dat in 2000 werd opgericht, telt meer dan 50 vaste medewerkers wereldwijd. Het heeft al 185 projecten in 35 verschillende landen gerealiseerd. Het bedrijf bouwde bijvoorbeeld eerder al een van de grootste indoor pretparken van China, het Wanda Nanjing Indoor Theme Park.

Het Smurfenpark in Shanghai wordt in de herfst van 2020 geopend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier