Kayleigh eert overleden broer met Koesterroute in Izegem

De organisatoren van de wandeltocht ter nagedachtenis van Atreyu Bral. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Dit jaar is het al vijf jaar geleden dat Atreyu Bral zijn loodzware strijd tegen leukemie verloor. De jonge Izegemnaar was slechts 19 jaar en had een hele goede band met zijn familie. Zijn zus Kayleigh wil haar broer nu eren met een sneukelroute. De opbrengst gaat integraal naar Koester, een onderdeel van het kinderkankerfonds.

Heel wat Izegemnaren zullen zich nog het moedige verhaal van Atreyu Bral herinneren. De zoon van Eddy Bral en Carine Vandorpe, uitbaters van dagbladhandel Eclips in de Meensesteenweg, kreeg in 2008 het zware verdict leukemie te horen. Samen met zijn broers Aynsley en Cozy en zijn zus Kayleigh vocht Atreyu een dappere strijd, maar helaas verloor hij die in april 2014. “We denken nog elke dag aan Atreyu”, begint zus Kayleigh (21). “Hij was zo moedig en sterk, maar het heeft helaas toch niet mogen zijn. Dat blijft moeilijk om dragen, ook na 5 jaar. Het klinkt cliché, maar het zijn vooral bepaalde dagen of momenten die moeilijk zijn. De feestdagen of zijn verjaardag bijvoorbeeld. Maar er gaat geen dag voorbij dat we niet aan hem denken. Hij blijft een deel van ons gezin en rust ook thuis bij ons, daar zijn we erg blij om”, vertelt Kayleigh, die de vriendin is van Niels Desmet.

Vorig jaar al dacht Kayleigh er aan om haar broer te herdenken en zo iets voor het goede doel op poten te zetten. “Ik wilde graag een sneukeltocht organiseren en wilde snel snel alles in elkaar steken. Mijn ouders temperden mij in mijn enthousiasme en samen beslisten we om er dit jaar werk van te maken, Atreyu is dit jaar ook 5 jaar overleden.”

Samen met haar ouders sprak Kayleigh heel wat mensen aan. “We kregen al snel een groepje mensen samen dat bereid was om mee te werken aan de sneukelroute. We hebben momenteel een 20-tal helpende handen. Die mensen denken mee aan de praktische kant en zullen de dag zelf ook de handen uit de mouwen steken.”

Op zaterdag 14 juli vindt de eerste sneukelwandeling die de naam ‘Koesterroute’ kreeg plaats. “We kozen ervoor om alle opbrengst aan een goed doel te schenken en dat wordt Koester. Koester is een onderdeel van het Kinderkankerfonds en staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie. De organisatie zorgt ervoor dat kinderen die kanker hebben zoveel mogelijk thuis kunnen zijn. Ze bieden ook de nodige steun en begeleiding. Zij hebben ons en Atreyu enorm geholpen en hebben ervoor gezorgd dat hij rustig thuis kon sterven. We zijn hen ongelofelijk dankbaar voor alles wat ze voor ons en Atreyu gedaan hebben. Nu is het onze beurt om iets terug te doen.”

Lekkere stops

De Sneukelwandeling vertrekt en komt aan in De Leest in Izegem. “Iedereen die wil kan meewandelen. Volwassenen betalen 16 euro, kinderen 12 euro. Iedereen wandelt op eigen tempo maar start tussen 14 en 15 uur. De route is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen en is een kleine 9 km lang.”

“Onderweg zijn er 8 stops. Wat de wandelaars precies krijgen, houden we nog voor ons, maar we kunnen wel zeggen dat het uitgebreider zal zijn dan gewoon een flesje water en een appel bijvoorbeeld. Atreyu zelf kon ook erg genieten van lekker eten, dus we willen de wandelaars echter verwennen op dat vlak”, weet Kayleigh.

“Na afloop kom je opnieuw aan in De Leest en daar zal nog een live-optreden zijn. We zorgen ook voor een springkasteel.” (MVW)

Inschrijven kan door over te schrijven op IBAN BE75 0342 8904 9251 met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen. Je kan je kaarten ook meteen afhalen en betalen in Eclips in de Meensesteenweg 84.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier