Kattenkoorts stijgt in de Ieperse binnenstad

Op de foto zien we Delphine Demeyer, adjunct-apotheker bij Multipharma aan de Ieperse Neermarkt. © TPA
Redactie KW

Op 13 mei trekt de 3-jaarlijkse Kattenstoet door de straten van Ieper. De kattenfolklore wordt nu al uitgedragen door inwoners en handelaars.

Delphine Demeyer, adjunct-apotheker bij Multipharma aan de Ieperse Neermarkt hing gisteren de officiële vlag van de Kattenstoet uit en plaatste enkele katten in de etalage. Juwelier Francis Devick uit de Stationsstraat plaatste zelfs een kattenpop van een 2-tal m groot voor zijn etalage. “De pop is heel populair om selfies bij te nemen”, vertelt hij. “In de etalage liggen kleinere popjes en programmaboekjes, die teruggaan tot de stoet van 1955.”

Optiek Porteman in de Rijselstraat engageert zich voor de deelnemers van de stoet door hen gratis lenzen te laten testen. “Zonder brildragers komt het topwerk van de make-upartiesten volledig tot zijn recht. Door deze samenwerking met de stad tillen we de stoet naar een nog hoger niveau”, klinkt het.

‘t Één & ‘t ander, een Ieperse winkel met producten gemaakt door psychisch kwetsbare patiënten, verkoopt vanaf vandaag, dinsdag, hun ‘Minneke Poes Koek’. “We waren op zoek naar een product, dat verband hield met de streek. Mascotte Minneke Poes is typisch Iepers en heeft niets met de oorlog te maken”, zegt Bruno Libbrecht, ergotherapeut in psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart. “Onze patiënten maken sinds de vorige stoet elk jaar in deze periode de koeken klaar. We hebben een aanvraag ingediend om onze koek te laten erkennen als 100% West-Vlaams. Als we erkend worden, overwegen we om de koeken doorheen het volledige jaar te verkopen.”

Schepen Jef Verschoore (CD&V) hoopt op één van de mooiste stoeten ooit. “Het enthousiasme is groot en de sfeer zit erin. Hopelijk hebben we mooi weer, maar dat gaan we afsmeken bij de Frezenberg.”

(TPA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier