Katje dat in Kortrijk uit raam werd gegooid, heeft nieuwe thuis

Het katje heet voortaan Luna. © VVK
Redactie KW

Het jonge katje dat in november door een dronken man uit het raam van een studentenresidentie werd gegooid, vond een nieuwe thuis en luistert voortaan naar de naam Luna.

In november kreeg Dierenasiel De Leiestreek een oproep om in de buurt van de Kulak een katje op te halen dat al enkele dagen in de struiken zat te miauwen. Het jonge diertje bleek gewond en al snel werd de link gelegd met een schokkend facebook filmpje dat enkele dagen eerder verscheen en waarin te zien was hoe een man het katje door het raam naar beneden gooide. De man in de video kreeg wroeging en stapte naar de politie. Hij verklaarde dat hij het diertje in een dronken bui naar beneden gooide.

Het katje is ondertussen helemaal opgeknapt. Het vond een nieuwe thuis en luistert voortaan naar de naam Luna. “Het diertje heeft veel geluk gehad dat het in het gras terecht kwam, had het op bijvoorbeeld een betonnen bank gevallen dan zou het er zo goed niet van af gekomen zijn”, vertelt Veerle Debaillie van het dierenasiel.

“Het ging hier gelukkig om een jong diertje dat nog heel flexibel is. Na het onderzoek door de politie, besliste dierenwelzijn Vlaanderen om het voor verdere zorgen aan ons toe te vertrouwen. De man die het katje door het raam gooide, was immers niet de eigenaar. Wellicht dwaalde het al een tijdje in de buurt rond en werd het af en toe door studenten van eten voorzien. Wij hebben het katje ondertussen verzorgd, gechipt, gevaccineerd, gesteriliseerd en geregistreerd en een warme thuis gegeven”.

(VVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier