Kartpiloot stampt eigen academie uit de grond

Redactie KW

De Otegemse kartpiloot Kenneth Naessens wil zijn eigen ervaring doorgeven aan de jeugd en start samen met compagnon Bjorn Bourgonjon de Junior Kart Academy op. Kinderen leren er alle aspecten om veilig met een kart op het circuit aan de slag te gaan.

Wij wachtten de introductiedag, voorzien op zaterdag 22 april, niet af om al even binnen te springen in de Junior Kart Academy. We zochten Kenneth Naessens op in de ouderlijke woning aan de Diesveldstraat in Otegem. Kenneth: “Mijn eerste liefde was het voetbal en ik doorliep de jeugdrangen bij KV Otegem, tot zware blessures roet in het eten wierpen. Telkens doorbeet ik de nodige revalidatie na knie-operaties tot ik bij KV Otegem niet meer de kans kreeg om mij te bewijzen. Ik trok nog naar GD Ingooigem en toen ik daar ook niet het vertrouwen genoot, hield ik het voetbal voor bekeken.”

Intussen had Kenneth wel al bij World Karts mogen proeven van karting. “Onmiddellijk was ik gewonnen voor deze bezigheid zodat het mijn nieuwe hobby werd. Inmiddels ben ik daar al drie jaar actief en nam ik ook deel aan diverse wedstrijden, meestal outdoor. Beroepshalve ben ik werkzaam als onderhoudstechnicus bij Unilin terwijl ik in bijberoep zelfstandig elektricien ben. Al de vrije tijd die mij rest gaat naar het karten. Zo neem ik meestal met onze ploeg Cart Events, bestaande uit 4 piloten, deel aan de wedstrijden. Met het nodige leergeld vonden wij stilaan onze draai in zoverre dat wij al zegevierden in de 24 uur races in Spa Francochamps en in Groot-Brittannië.”

Remmen

Dit jaar staan deze races opnieuw op hun programma net als de 24 uur in Le Mans. “Bij deelname aan deze wedstrijden bekostigen wij alles uit onze eigen zak. Alhoewel dit niet goedkoop is willen we toch zelf investeren in onze sport. Voor de opleiding van de jeugd en de organisatie van onze wedstrijd zochten wij de nodige sponsors om het betaalbaar te houden voor wie wil kennismaken met deze sport.”

“Indien er voldoende interesse is voor de Academy voorzien we scholing op maat van elk kind”

De bal voor de uitbouw van een academie ging aan het rollen toen Kenneth de vraag kreeg van een vader om zijn zoon te begeleiden. “Mijn vriend Bjorn Bourgonjon was dit idee genegen en omdat ook World Karts Kortrijk bereid is om een tiental karts ter beschikking te stellen, willen wij nu starten met de Junior Kart Academy. Daarom organiseren wij een introductiedag op zondag 22 april. We mikken op 30 deelnemers en er zijn momenteel nog slechts vier plaatsen vacant. De vereiste is dat je tussen 6 en 14 jaar bent en minimum 1,30 meter groot bent. Er is geen ervaring vereist en elke deelnemer mag 4 keer 12 minuten rijden met de nodige begeleiding. Indien er voldoende interesse is voor de Academy voorzien wij scholing op maat van elk kind: leren veilig omgaan met de kart, gecontroleerd remmen, bespreking rijlijnen en zuiver inhalen.”

Adrenaline

Op 20 mei organiseert Kenneth met zijn vrienden voor de vierde keer een eigen wedstrijd op de parking van Ring Shopping Kuurne. Kenneth: “Dan organiseren wij drie races: tussen 13.15 uur een funrace met 5 opdrachten met teams van maximum 4 personen. Tussen 16 en 17 uur is er een sprintrace over een uur wedstrijd. Om 19 uur organiseren wij een avondrace over 5 uur waarbij we ook zorgen voor bijkomende verlichting op het parkoers, een primeur in de streek. Op twee momenten, tussen 15 en 15.30 uur en 17 en 17.30 uur kunnen liefhebbers die graag eens proeven van de adrenaline tijdens het racen zich inschrijven om 12 minuten te racen in de ‘pay and drive’. Kostprijs: 17 euro per persoon. Wie meer inlichtingen wenst over deelname en het tijdschema van de dag kan terecht op onze website: www.bkkartteam.be.”

(Rudy Roobroeck)

De deelnameprijs voor de academie bedraagt 49 euro, 2 drankjes inbegrepen. Inschrijven kan via 0479 63 97 67.

FRONT karting

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier