Karel Missiaen loopt marathon voor Move to Sport

Karel Messiaen (33) loopt een marathon voor het goede doel. © NVR
Redactie KW

Karel Missiaen (33) uit de Rijksweg loopt op zondag 9 september de In Flanders Fields Marathon van Diksmuide naar Ieper. Door die wedstrijd te lopen zamelt hij geld in voor Move to Sport. “Dat is een organisatie die zich inzet voor MS-patiënten”, legt hij uit.

De In Flanders Fields Marathon zal de tweede zijn die Karel zal lopen. Vier jaar geleden nam hij al deel aan de marathon van Amsterdam. “Toen waren er naar schatting 15.000 deelnemers. In Diksmuide zullen slechts 1.500 lopers aan de start staan. In Amsterdam kon ik pas na 17 kilometer op mijn eigen tempo lopen omdat daar geen plaats was. Iedereen liep op elkaar. In deze marathon hoop ik bijna de volle 42 kilometer mijn eigen tempo te bepalen. Ik koos nu dus heel gericht voor een marathon met een kleinere bezetting”, zegt Karel.

“Het stimuleert om door te sporten geld in te zamelen voor wie moeilijker kan sporten”

Begeleiding

Sinds april houdt hij zich nauwgezet aan een schema dat door de sportkinesisten van Callewaert-Wemel uitgestippeld werd. “Vier jaar geleden was het doel een marathon uitlopen. Nu is het doel een goede tijd neerzetten. Daarom schakelde ik de hulp van Callewaert-Wemel in. Ik loop al sinds september vorig jaar elke week mijn kilometers en dacht dat ik de marathon in 3.30 uur zou uitlopen. Dankzij de hulp van mijn begeleiders zou 3.15 uur nu mogelijk moeten zijn. Het is een andere manier van werken, maar het helpt me wel”, geeft hij aan.

Karel is altijd al heel sportief geweest, maar eigenlijk liep hij vroeger helemaal niet zo graag. Dat is pas later gekomen. Karel was immers meer een fietser. “Op de duur kreeg ik te weinig tijd om drie à vier uur op de fiets te gaan zitten. Ik koos er toen voor om te gaan lopen.

Een marathon is de ultieme uitdaging voor een loper, dus ging ik die aan. Ik wist wel dat ik er geen vijf in mijn hele leven zou lopen, maar na drie jaar begon het weer te kriebelen. Samen met mijn kameraad Tommie Duyvejonck besloot ik vorig jaar dat we in 2018 opnieuw een marathon zouden rennen.”

Het lopen van een marathon koppelt Karel graag aan geld inzamelen voor een goed doel. Hij heeft een eigen KBC-verzekeringskantoor en bij KBC is er een uitdaging lopende waarbij iedereen samen de afstand van de aarde tot de maan al sportend aflegt.

“Het is een programma waarbij KBC zijn werknemers wil laten sporten. Het aantal kilometer wordt aan een goed doel gekoppeld. In mijn geval is dat Move to Sport”, legt hij uit.

Move to Sport

Move to Sport laat MS-patiënten hun eigen sportieve uitdagingen waarmaken met respect voor ieders mogelijkheden. “Het is een extra stimulans om door te sporten geld in te zamelen voor mensen die moeilijker kunnen sporten. De organisatie trekt bijvoorbeeld elk jaar naar Mont Ventoux. Het is prachtig wat Move to Sport voor MS-patiënten doet en daartoe wil ik mijn steentje bijdragen”, besluit hij. (NVR)

Wie het project Move to sport wil sponsoren kan een bedrag overmaken op BE88 7350 5057 1441 met de mededeling ‘0070’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier