Kardinaal De Kesel, gewezen bisschop Brugge, eert Franse agent die overleed tijdens gijzeling

© BELGA
Redactie KW

Kardinaal Jozef De Kesel heeft zaterdagavond tijdens de paaswake in Mechelen hulde gebracht aan Arnaud Beltrame, de Franse luitenant-kolonel die vorige week tijdens een gijzeling in het zuiden van Frankrijk de plaats innam van een gegijzelde vrouw en dat met zijn leven bekocht.

“Heel Frankrijk rouwt in deze dagen om luitenant-kolonel Arnaud Beltrame”, aldus Kardinaal De Kesel. “Ook wij allen bewonderen met grote eerbied wat hij heeft gedaan”

“Samenleving van tweedracht en haat moeten we de rug toekeren”

De Kesel zei ook dat mensen een samenleving waar tweedracht heerst, de rug moeten toekeren: “Pasen komt van het woord pascha en het betekent: doorgang, overgang. Het gaat om de overgang van duisternis naar licht, van haat naar liefde, van onrecht naar menselijkheid, van dood naar leven.”

“Want de dood gebeurt niet alleen op het einde van ons leven. Het betreft niet alleen het leven na de dood. De dood heerst ook midden in het leven. Overal waar het leven bedreigd of belemmerd wordt. Of waar mensen elkaar de dood aandoen. Dat soort samenleven, gebaseerd op tweedracht en haat, moeten we de rug toekeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier