Karateclub Waregem viert 40-jarig bestaan in De Kernelle in Beveren-Leie

Diederik Duyck (40) beoefent zelf al jarenlang karate in Waregem. © DJW
Redactie KW

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat karateka Dirk Duyck de Waregemse Karateclub oprichtte met de bedoeling een groep goed getrainde specialisten te vormen en klaar te stomen voor de diverse kampioenschappen en tornooien. Het jubileum wordt gevierd in ontmoetingscentrum De Kernelle.

Intussen Diederik Duyck (40), de zoon van Dirk, zelf al jarenlang actief in de kunst van de karate en volgde hij zijn vader op als een van de leidende figuren van de Waregemse vereniging die straks eind juni tijdens een groot feest in Ontmoetingscentrum De Kernelle in Beveren-Leie haar veertigste verjaardag zal vieren.

“De club telt tussen de 75 en 80 leden“, weet Diederik Duyck. Zowel volwassenen als jongeren. Zij komen tot drie keer in de week trainen in de sporthal van de stedelijke basisschool in Beveren-Leie. Wij vinden er alles om er goeie trainingen aan te bieden. Die vinden elke dinsdag en vrijdag plaats van 19 tot 20.30 uur, op zondag van 10 tot 11.45 uur.

Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op het eerste kampioenschap van het jaar. Dat is het West-Vlaamse Kampioenschap van 10 februari in de Lange Munte in Kortrijk. Daarna volgen het Vlaams Kampioenschap en het Belgisch Kampioenschap. Voor elk van de drie moet je wel geselecteerd geraken.”

Bij Karateclub Waregem kan je vanaf nul beginnen. De trainer zorgt ervoor dat je vlot alle bewegingen en oefeningen kunt instuderen en oefenen. Wordt het voor je soms wat te moeilijk om het allemaal in een keer te volgen, dan kun je altijd terug naar je eerdere groep om opnieuw op te bouwen. Iedereen kan er zich op zijn eigen tempo ontwikkelen.

Veel leden

“Zowel jongens als meisjes kunnen bij ons beginnen vanaf zeven jaar. Zij worden in gescheiden groep verdeeld die dan elk kunnen trainen en oefenen. Voor iedereen houden wij het leuk en plezant. Iedereen moet graag blijven komen. En dat lukt alvast. Qua ledenaantal is onze vereniging zelfs een van de grootste uit de streek“, besluit Diederik Duyck. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier