Kapsalon Il Fredo nu ook in Ichtegem

Frederic Missine voor Il Fredo: "Ik wist dat dit de ideale locatie zou zijn voor een nieuw kapsalon." © foto Coghe
Redactie KW

Ichtegemnaar Frederic Missine (42) opent op vrijdag 18 januari een nieuw kapsalon op de Markt in Ichtegem, net naast de kerk. Hij heeft ook al een zaak in Gistel.

Frederic, uit de Veldemolenstraat, woont samen met Bianca. Het gezin bestaat verder uit drie kinderen, Alissa, Milan en Youran. Het pand, een voormalige bloemenzaak, stond al geruime tijd leeg.

Tweede kapsalon

“Telkens ik hier passeerde en het gebouw leeg zag staan, dacht ik dat het een ideale locatie zou zijn voor een kapsalon”, begint Frederic zijn verhaal. “Het is er ruim en er is parking voor de deur. Je kan het eigenlijk niet beter wensen. Maar omdat ik al een kapsalon had in Gistel, met zeven kapsters in dienst, maakte ik niet onmiddellijk aanstalten om er hier eentje te openen. Per slot van rekening moet je ook over het nodige gekwalificeerde personeel beschikken. Maar uiteindelijk heb ik toch een bod gedaan. Die leegstand bleef maar duren, maar ik had ook iemand die zelfstandig kan werken en zeer geschikt is om in de zaak te staan”, vertelt Frederic.

Huiselijke sfeer

“Ik heb natuurlijk al wat ervaring door mijn salon in Gistel, waar ik jong talent train en begeleid. Hier in Ichtegem kan ik, omdat ik de handen vrij heb om het interieur aan te passen, inspelen op de allerlaatste trends. Zo is er een open colour bar en klanten die moeten wachten op een spoeling kunnen apart aan een tafeltje, met een drankje, andere klanten leren kennen. Daarmee is het de bedoeling er een huiselijke sfeer te creëren. We werken vooral met biologische producten.

In februari ben ik zelfs van plan al mijn klanten tien procent korting te geven. Het kapsalon is op dinsdag en zondag gesloten”, besluit Frederic.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier