Kapper Brian uit De Panne stoomt opnieuw Miss Belgium-finalisten klaar

11/01/19 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:20

Op 12 januari is Brian Louwye weer de kapper van dienst die de haren van de Miss Belgium-kandidaten zal stylen. Het is een jaarlijkse spannende traditie, ook voor Brian, die echter nog veel meer creatieve uitlaatkleppen heeft waarin hij zijn artistieke kapperstalent tot uiting laat komen.

Brian Louwye (49) werd geboren in Poperinge en groeide op bij zijn ouders die een kledingzaak uitbaatten in Roesbrugge. Toen ze in de jaren '80 moesten opboksen tegen giganten als Superconfex en C&A verhuisde het gezin naar De Panne. "Het was de bedoeling dat ik een opleiding tuinbouw zou volgen, maar daarvoor moest ik op internaat in Turnhout, en dat zag ik niet zitten want ik had als kind al lang genoeg op internaat gezeten" zegt Brian. "Zo startte ik in het KTA De Panne aan een kappersopleiding. Daar zat ik dan, twee jaar dik tegen mijn goesting! Zowel als tuinier en als kapper verricht je snoeiwerk, maar het contrast is bijzonder groot. Als tuinier werk je buiten voor het grovere snoeiwerk, als kapper sta je aan je wastafel en de kappersstoel gekluisterd en ben je bezig met verfijnd snoeiwerk. (lacht)
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!