Kachtem verwelkomt de Duitse partnerstad Hilders voor de 20ste keer

Redactie KW

Op zaterdag 16 mei werd een delegatie uit Hilders in Duitsland op feestelijke manier verwelkomd op het stadhuis van Izegem.

Schepen Kurt Himpe heette de bijna 30-koppige groep uit Hilders van harte welkom en samen hieven zij het glas op een blijvende vriendschap. Het was al de twintigste keer dat een aantal mensen uit Hilders op bezoek was in Kachtem. “Izegem telt op vandaag vijf partnersteden, maar de samenwerking met Hilders is de oudste”, wist Schepen van externe relaties Kurt Himpe te vertellen. “Deze twintigste verbroedering in Izegem mocht uiteraard niet zomaar voorbijgaan.”

De schepen prees Kachtem en de vrijwilligers van het verbroederingscomité voor hun vele werk en inzet. Burgemeester van Hilders, Hubert Blum, mocht uit naam van stad Izegem een geschenk in ontvangst nemen, maar kwam zelf ook met een cadeau voor Izegem op de proppen. “Ik zie hier alleen maar blije gezichten, ondanks het slechte weer en dat stemt mij heel vrolijk.”

Mooie vriendschappen

Het is de 41ste keer dat de banden tussen Hilders en Kachtem worden aangehaald. “Het lange Hemelvaartweekend is traditiegetrouw het weekend waarin wij de internationale toer opgaan”, vertelt Jacques Denys, voorzitter van het verbroederingscomité Kachtem-Hilders. “Jaarlijks trekken wij met Kachtem naar Hilders of komt Hilders naar Kachtem. Uiteraard voorzien wij een gevarieerd programma voor de groep. Gisteren trokken we nog naar de Westhoek en Frans-Vlaanderen en vanavond vieren we ons verbroederingsfeest in zaal Hoornaert in Kachtem. De Duitse gasten verblijven allemaal in Kachtemse gastgezinnen, wat al voor mooie vriendschappen gezorgd heeft. Morgen vertrekken onze Duitse vrienden opnieuw naar Hilders, volgend jaar maken wij daar dan opnieuw onze opwachting.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier