Julien Thibaut: “Ik doe graag wat ik doe en ik kan het heel goed”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “Wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Julien Thibaut.

Julien Thibaut noemt zichzelf ‘Franco-Belge’. Hij woonde vroeger in het Franse Lille, Rijsel. En intussen is hij al acht jaar Kortrijkzaan. “Ik ben half Fransman, half Belg,” zegt ie. En vult aan met “Franco-Belge. Voilà.”

Hoe hij in Kortrijk verzeild is? “Ik ben kapper en ik heb hier acht jaar geleden mijn eigen zaak gestart.” Intussen is Kortrijk ‘zijn’ stad geworden. “Het is leuk wonen in Kortrijk. Het wordt leuker en leuker. Ik ben hier content. Mijn familie is hier ook komen wonen, ik heb hier mijn vrienden en ik voel me hier goed. Ik doe graag wat ik doe en ik kan het heel goed,” lacht hij. “Dus als je je ergens goed voelt, moet je niet weggaan of verhuizen hé.”

Hij verplaatst zich met een fluo, plooibaar minifietsje, heeft fel krullend haar en draagt een dikke kastanjebruine pelsmantel, die vroeger aan een (nep)beer zou kunnen toebehoord hebben. ‘Dank u’ zegt hij wanneer hij te horen krijgt dat hij eruitgepikt werd, omdat hij er ook uitsprong. “Dat ben ik,” lacht ie. “Ik ben ik. Het is te nemen of te laten.”