Julie Six uit Zonnebeke, finaliste Miss Batjesprinses verkiezing 2019

Achtergronden en objecten 8 PD OS8118_Wolken en hemel_Fonds et objets 8 PD OS8118_Nuages et ciel
Redactie KW

Voor Julie Six is het de eerste maal dat ze aan een dergelijke wedstrijd deelneemt. “Meteen werd ik geselecteerd voor de finale”, aldus een tevreden Julie.

Julie (22) woont samen met haar vriend Sebastiaan Vandebogaerde in de Langemarkstraat. “Ik ben afkomstig van Poperinge en liep er school aan het OLVi waar ik de richting sociaal technisch volgde. Op 18 jaar stopte ik mijn studies en momenteel werk ik als verkoopster in een kledingwinkel in Ieper. Nu volg ik nog in avondcursus een opleiding make-up bij Syntra”, vertelt Julie, die al van kleins af geïnteresseerd was in kledij en mode. “Zoals elk meisje, denk ik, maar de stap naar deelname aan zo’n wedstrijd durfde ik niet te zetten. Onder impuls van mijn vriendinnen, die me echt hebben aangespoord, heb ik me ingeschreven. De inschrijvingen gebeurden online waarbij we een foto moesten doorsturen en ons kort moesten voorstellen. Daarna werd ik uitgenodigd naar het hotel Mercure in Roeselare waar ik definitief wist dat ik geselecteerd was. Samen met de andere finalisten bezochten we Brugge. Dit voelde aan als een vorm van teambuilding. Dat was echt tof en ook de andere kandidaten waren heel vriendelijk. Het voelde zeker niet aan alsof we elkaars concurrenten waren.”

Alles wat met kledij en mode te maken heeft, komt bij mij op de eerste plaats

Drukke tijden

“De verkiezing van Miss Batjesprinses is zeker geen missverkiezing. Het uiterlijke alleen telt zeker niet. Belangrijk is ook wat je uitstraalt en wat je te vertellen hebt. Ook het typische badpakkendefilé is er dus niet bij”, aldus Julie. “Nu volgen alvast drukke tijden, want we moeten veel actes de présence geven, maar ik heb het er graag voor over. Natuurlijk hoopt iedereen stiekem dat kroontje te behalen, maar indien het niet lukt, zal ik mijn ontgoocheling vlug te boven zijn. In principe gun ik iedereen de titel. Maar ik wil er natuurlijk voluit voor gaan en wordt ten volle gesteund door mijn vriend, familie en vrienden.”

Naast de interesse voor mode en kledij gaat Julie graag eens uit eten, staat ze graag voor de lens bij fotoshoots en verkent ze graag nieuwe plekjes. “Een eigen webshop beginnen, waarbij ik kledij aan de man kan brengen, is mijn grote droom. Alles wat met mode te maken heeft, komt bij mij op de eerste plaats”, besluit Julie.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier