Julie Deleersnyder is eerste promotor vrije tijd in Deerlijk: “Heel blij met deze switch”

Julie Deleersnyder is vrijetijdspromotor van de gemeente Deerlijk. © DRD
Redactie KW

Julie Deleersnyder mag zich de eerste promotor vrije tijd van de gemeente Deerlijk noemen. Een nieuwe functie waarbij ze instaat voor het promoten en organiseren van activiteiten op het vlak van sport, cultuur en jeugd, vrije tijd tout court.

Julie Deleersnyder (45) woont samen met haar man Jesse Vanden Broeck en dochter Amélie (8) in de René De Clercqstraat in het centrum van de gemeente. Ze heeft een diploma graduaat grafische technieken op zak en stond lange tijd in het onderwijs als leerkracht grafische technieken en multimedia aan het VISO in Mariakerke (Gent), een van de grootste scholen van Vlaanderen in deze sector. De laatste twee jaar fungeerde ze er als technisch adviseur en coördinator.

Ik ben vlot aanspreekbaar omdat ik zelf ook in Deerlijk woon en dat is een groot voordeel

“Een uitdagende job die heel wat energie van mij vergde”, start Julie haar verhaal. “Het was tijd voor iets nieuws. Toen bekend raakte dat sportpromotor Annelies Borry kon promoveren tot sportfunctionaris in Lendelede en de sportdienst in Deerlijk ging verlaten, heb ik mij kandidaat gesteld. Heel belangrijk was ook dat de functie niet langer beperkt bleef tot sport, maar door de gemeente werd opengetrokken tot vrijetijdspromotor waarin zowel sport, cultuur en jeugd aan bod komen.”

Digitale promotie

Als rasechte Deerlijkse was Julie blij dat ze in haar eigen gemeente aan de slag kon gaan als promotor vrije tijd. “Ik ging de uitdaging wat graag aan. Tijdens de eerste weken was het vooral een kwestie van me in te werken in de materie”, vertelt ze. “Heel wat activiteiten zijn over het hele jaar gespreid zodat je eigenlijk een volledig jaar nodig hebt om helemaal mee te zijn met de gang van zaken. De eerste kennismaking verliep prima en ik heb ondertussen helemaal mijn draai gevonden.”

“Mijn job is heel uiteenlopend en dat maakt het juist zo boeiend”, haalt ze aan. De hoofddoelstelling is het organiseren en promoten van activiteiten en die voor iedereen toegankelijk te maken of te houden. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de verschillende vrijetijdsdiensten, sport, cultuur en jeugd en de Deerlijkse scholen, zowel kleuter als lager onderwijs. “Ook het up-to-date houden van de website, het klaarstomen van de nieuwsbrief, het organiseren en leiden van het wekelijks uurtje zitturnen van het Mobiel Lokaal Dienstencentrum en ondersteuning van de speelpleinwerking Kerekewere! behoren tot mijn takenpakket”, vult ze aan. “Digitale promotie ligt in het verlengde van mijn opleiding en is helemaal mijn dada. Hetzelfde kan gezegd worden van plannen en organiseren. Mijn ervaring als technisch adviseur en coördinator enerzijds en de omgang met het jonge volkje anderzijds hebben me in die optiek al veel geholpen.” In haar nieuwe job merkt Julie ook veel variatie: “Er was onlangs de kleuterbeweegdag en straks komen de sportdag voor de tweede en derde graad van de Deerlijkse scholen en de provinciale seniorensportdag in Pittem er aan.”

Met de fiets

Toch wil ze alles rustig aanpakken. “Het is geenszins de bedoeling om voor een complete ommezwaai te zorgen”, benadrukt ze. “Behouden wat goed functioneert en hier en daar inspelen op nieuwe trends en waar nodig, nieuwe accenten leggen.”

Julie is heel erg blij dat ze deze keuze heeft gemaakt. De balans is positief. “Het is echt mijn ding. Ik ervaar het bovendien als een groot voordeel dat ik al goed vertrouwd was met het reilen en zeilen in Deerlijk en dat ik vlot aanspreekbaar ben omdat ik ook in de gemeente woon. Ik kan alle werkgerelateerde verplaatsingen met de fiets doen. Als dat geen luxe is.”

Info: dienst sport en vrije tijd, 056 77 73 19.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier