Julie D’Hondt uit Izegem te zien in het VIER-programma ‘Huizenjagers’

Philippe Verhaest

‘Huizenjagers’ op VIER krijgt volgende week een flinke Izegemse toets. Julie D’Hondt van D-House hoopt er de huizenzoekers van dienst de juiste panden voor te schotelen. “Ik ben uit mijn comfortzone getreden, maar heb enorm veel bijgeleerd”, zegt ze.

Julie D’Hondt (25) runt samen met haar vader Kurt het immobiliënkantoor D-House langs de Baronstraat in Emelgem. “We zijn pas één jaar bezig, maar de zaken lopen wonderwel goed”, zegt ze. “En samenwerken met mijn papa is fantastisch. We hebben een erg goeie band en die is het afgelopen jaar alleen maar sterker geworden.”

Ervaring

Julie, die met Angelo Vervaecke (27) een koppel vormt, volgde samen met haar vader een immo-opleiding in avondschool. “Mijn papa heeft 28 jaar ervaring als zelfstandig aannemer en weet dus als geen ander hoe de bouw- en immosector in elkaar steekt. Een enorme troef voor ons kantoor.”

Papa Kurt bekommert zich om de aan- en verkoop van panden, Julie is dan weer het speerpunt wanneer de administratie op tafel komt. “Maar ik sta ook in voor de aktes en ga met klanten op huisbezoek. Die combinatie zorgt ervoor dat ik een erg afwisselende job heb, met veel sociaal contact en tegelijk ook het nodige denkwerk. Daar houd ik van.”

Met D-House richten Julie en Kurt zich vooral op de verkoop en verhuur van woningen en appartementen, maar er staat ook een pak nieuwbouwprojecten op stapel. “En dan komt papa’s ervaring als aannemer goed van pas”, glimlacht Julie. “We zijn vooral actief in Izegem en omgeving, maar schrikken er ook niet voor terug om iets verder ons ding te doen.”

West-Vlaamse tongval

Het VIER-programma Huizenjagers kwam via een klant van Julie bij haar terecht. “Die vertelde me dat hij ons bij de programmamakers had getipt. Niet veel later werd ik opgebeld met de vraag of ik een deelname zag zitten”, verduidelijkt Julie. “Daarover heb ik toch even moet nadenken. Aan de ene kant is het een leuk avontuur, maar tegelijk was ik ook wel wat bezorgd over hoe ik op televisie zou overkomen. Achteraf bekeken heb ik allesbehalve spijt van mijn deelname.”

De opnames vonden in november plaats, vanaf maandag is het resultaat te zien. “Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk mezelf te blijven”, blikt Julie terug. “Al was dat niet meteen makkelijk. Die cameraploeg volgt je overal en ik heb echt mijn best gedaan om mijn West-Vlaamse tongval zoveel mogelijk te verbergen.”

Julie waagt samen met makelaars uit Gent en Kortrijk haar kans. “Elke dag schotelen we mensen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis, een woning uit de Leiestreek voor. Die loopt van Gent tot bij ons en dus moesten we telkens in dat gebied naar geschikte panden op zoek. Via een videoboodschap maken de huizenzoekers hun wensen en budget over en dan was het aan ons. Af en toe was het wel stressy om met een uniek pand op de proppen te komen, maar ik denk dat we in onze missie zijn geslaagd.”

Punten verzamelen

Julie prijst volgende week twee panden in Gent, een woning in Kruishoutem en een stek in Wevelgem aan. “Een maand na het weekje Huizenjagen kregen we te horen of de mensen al dan niet een bod op ons voorgestelde pand hadden uitgebracht. Als dat het geval was, krijg je als makelaar tien punten. Wie op het einde van de week de meeste punten heeft verzameld, wint de wedstrijd. Of ik de eerste prijs wegkaap? Dat zal je volgende week moeten ontdekken”, knipoogt ze.

Voor Julie was het Huizenjagers-avontuur alvast een meevaller. “Ik ben uit mijn comfortzone getreden, maar heb erg veel geleerd. Ik moest vaak erg snel handelen, maar daardoor sta ik als makelaar nu sterker in mijn schoenen. Of ik nog aan zo’n programma zou deelnemen? Het was een leuke belevenis, maar geef me toch maar het echte makelaarsleven. Er gaan immers niks boven mensen de juiste woning kunnen aanbieden.”

(PVH)

‘Huizenjagers’: van maandag 19 tot en met donderdag 21 februari om 19.45 uur op VIER.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier