Jules Destrooper viert 130e verjaardag met unieke veiling van werken van bekende Vlamingen

Op de foto v.l.n.r. dochter Sophie Vandemarliere, Guido Vandemarliere, echtgenote Thérèse Malysse en CEO Emmanuel Blomme. Op de achtergrond de "Lukke" zoals beschilderd door Wendy Van Wanten.
Redactie KW

De koekjesfirma liet 28 exemplaren van de beroemde ‘lukke’ in kunststof gieten en vroeg vervolgens aan 28 bv’s om naar eigen inzicht en overtuiging het kunstwerk te beschilderen.

Donderdag vierde Biscuiterie Jules Destrooper zijn 130e verjaardag met een uniek event: een kunstveiling waar de wel bekende “lukke” centraal stond. Onder meer Mark Eyskens, Willem Vermandere, Kim Clijsters, Wim Opbrouck, Gella Vandecaveye en Ben Crabbé hebben hun medewerking verleend aan het event.

Op de veilingavond in de nieuwe luchthavenloods van Abelag (Airport Wevelgem), werden de kunstwerken aan de meest biedende verkocht. De opbrengst van de avond wordt integraal weggeschonken aan twee goede doelen: enerzijds aan de Lovie (centrum voor mensen met een verstandelijke handicap) en anderzijds aan de organisatie Born in Africa, die opkomt voor een beter onderwijs voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika.

In april 2015 werd de familie Vandermarliere eigenaar van familiebedrijf Jules Destrooper. Ter gelegenheid van het jubileumjaar organiseerden ze deze veiling.

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier