Jubilerende wielertoeristenclub Gerowi uit Pittem na 50 jaar nog altijd ambitieus

08/06/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 17:54

De Pittemse wielertoeristenclub WTC Gerowi viert dit jaar zijn gouden jubileum. Wat 50 jaar geleden begon als een sportief onderonsje tussen drie vrienden is uitgegroeid tot een bloeiende club met toekomstambities.

"De club is eerder per toeval ontstaan", begint Germain Houttekier, de enige nog levende oprichter, zijn verhaal. "Ik koerste destijds bij de pompiers en keerde terug van een training toen Willy Claeys bij mij op bezoek kwam. We praatten wat over mijn trainingen en Willy stelde voor om samen eens een ritje te maken en meteen ook Roger Joye, die fietsenmaker was, mee te vragen. Na samen een paar ritjes gemaakt te hebben, kwam het idee om een club op te richten. We stippelden wat ritjes uit, vroegen hier en daar wat mensen om mee te gaan en al snel hadden we een 20-tal leden. Als naam voor de club kwamen we na wat zoeken uit bij 'Gerowi', een combinatie van de eerste letters van onze namen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!