Jordi Ollivier maakt zich op voor oldtimer- en auto-evenement aan Patersdreef in Tielt

Jordi Ollivier: "Iedereen verdient met zijn eigen wagen even veel respect." © Foto WME
Redactie KW

Op woensdag 15 augustus vormt de tuningclub Wörthersee Drivers de Patersdreef volledig om voor het oldtimer- en auto-evenement ‘The Great Reunion’. Menig autoliefhebber zal er kunnen genieten van heel wat moois. Hoog tijd om Jordi Ollivier aan het woord te laten over het nakende evenement.

Dit jaar krijgt jullie evenement een internationaal tintje. Kijk je er naar uit?

“Zeker en vast! Ik moet zeggen dat het toch wel een beetje een droom is die uitgekomen is, om als autoliefhebber een show te helpen organiseren. Met dank natuurlijk aan alle mensen die ons helpen om er een onvergetelijk evenement van te maken. Ik zal mij die dag volledig inzetten om het evenement tot een goed einde te brengen en er ook voor zorgen dat iedereen met het gevoel naar huis gaat dat ze een leuke dag hebben beleefd.”

Wat kunnen de mensen woensdag allemaal verwachten?

“Als autoliefhebber is Tielt die dag de plaats waar je zeker moet zijn. Het zal de moeite worden. Dit jaar hebben we ervoor gezorgd dat er een gratis mega-attractie te beleven valt voor iedere bezoeker die het aandurft. De ‘Big Extreme Roller’ is maar liefst elf meter lang en vier meter breed. Het is een enorme collectie rollen waar je individueel of als team over kan klimmen, duiken of rollen. Ook zijn er diverse drank- en eetstanden voorzien om de dorst te lessen en de honger te stillen. Natuurlijk zullen er ook tal van wagens te bewonderen zijn en ik ben er zeker van dat de monden zullen openvallen.”

Van waar komt die passie voor auto’s?

Toen ik klein was, tekende ik al altijd wagens die getuned waren. Zo is dat doorheen de jaren steeds verder gegaan en toen ik 16 jaar werd, heb ik mij een Volkswagen Lupo gekocht. Die begon ik af te schuren tot ik er iets speciaals van kon maken. Zelf rijd ik vandaag nog altijd met een Volkswagen Lupo, maar die kan je zeker niet meer vergelijken met de wagen die ik kocht. Er zijn al heel wat zaken aan veranderd doorheen de jaren.”

“Op mijn zestiende kocht ik al een auto om aan te sleutelen”

Met welke droomauto zou jij graag nog eens een ritje willen maken en wat maakt die wagen zo speciaal?

“Ik vind elke wagen wel iets speciaals hebben. Natuurlijk zijn er auto’s die minder mooi zijn, maar in mijn hobby van de tuning vind ik dat iedereen met zijn eigen wagen even veel respect verdient. Iedereen geeft aan zijn wagen zijn persoonlijke stijl mee, waarvoor je alleen maar respect kan tonen. Om te antwoorden op de vraag welke auto mijn droomwagen is: degene waar ik nu mee rijd. Die is gemaakt naar mijn eigen voorkeur en niet zomaar te kopen in de garage, maar zelf omgebouwd. Als grootste droom om te realiseren, kies ik voor het organiseren van een evenement met meer dan 1.000 wagens op een heel unieke locatie.”

Ben jij iemand die verschillende evenementen afschuimt om met zijn auto te kunnen uitpakken of is het meer een terugzien van vrienden met wie je een leuke dag beleeft?

“Met mijn auto doe ik jaarlijks heel veel evenementen aan. Natuurlijk is het leuk om op die dagen met je wagen te kunnen uitpakken, maar de hoofdreden om aan dergelijke evenementen deel te nemen, is toch het weerzien van de mensen die je al kent en om een babbeltje te slaan op de autoshows.”

Zijn er naast auto’s nog andere hobby’s waar je je tijd insteekt?

“In de zomerperiode kan ik niet echt andere hobby’s uitoefenen, want mijn bezigheden zijn vooral in de winter uitvoerbaar. Dan kan je me veelal terugvinden op de skilatten of op mijn snowboard. Dat zijn ook heel plezante hobby’s en dan vooral om te genieten van de mooie natuur in de bergen.”

Het evenement start om 10 uur en er wordt een prijsuitreiking voorzien aan Huis Mulle de Terschueren om 17 uur. De toegang is gratis.

Privé

Jordi Ollivier (23) woont in Tielt.

Loopbaan

Hij is zaakvoerder van Algemene Bouwwerken Jordi Ollivier en is terug te vinden op zijn eigen Facebookpagina.

Vrije tijd

Auto’s, skiën en snowboarden.

(Kenny Martens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier