Jongeren Dominiek Savio onthullen uniek kunstwerk

© (Foto EV)
Redactie KW

In Dominiek Savio werd een uniek kunstwerk ‘High 5’ onthuld. Het werd ontworpen en gemaakt door de leerlingen van het Secundair Onderwijs Dominiek Savio in samenwerking met de Brugse school ‘De Maricolen’. Zowel het kunstwerk als de samenwerking bleken bijzonder uniek en krachtig te zijn.

De leerlingen van het Secundair Onderwijs Dominiek Savio kregen enige tijd geleden de opdracht te brainstormen rond de vraag ‘Wat maakt ons en onze school zo uniek?’. Het antwoord vertaalde zich in vijf kernwoorden: uniek, samen, sportief, kansen en kracht. Met dit idee trokken ze richting Brugge waar de kunstklas van de school De Maricolen een ontwerp maakte dat hierbij aansloot. Beide scholen werkten samen en dat resulteerde in een vijfluik dat mag gezien worden. Op elk paneel zie je een kernwoord en een beeld van handen, vandaar de naam ‘High5’.

Tijdens een feestelijke opening werd het kunstwerk gisteren onthuld aan de sportzaal van sportclub GIDOS. Daar bleef het echter niet bij. Elk werk is ook voorzien van een eigen QR-code. Achter de code kunnen voorbijgangers nog meer verhalen ontdekken van de jongeren van Dominiek Savio. Zij keken gisteren in elk geval heel tevreden terug op hun unieke project.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier