23-jarige in kritieke toestand na vechtpartij op verjaardagsfeest

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Tijdens een vechtpartij op een privé-feest in het West-Vlaamse Staden is een 23-jarige jongeman ernstig verwond geraakt. Dat bevestigt maandag het West-Vlaamse parket, afdeling Ieper. De daders werden opgepakt, maar blijven niet aangehouden.

De vechtpartij deed zich voor in een feestzaaltje, waar een verjaardagsfeest aan de gang was. Omstreeks 3 uur kwamen twee jongens van 18 jaar, ook uit Staden, toe. Zij waren niet uitgenodigd, waarop er een discussie ontstond.

Uiteindelijk mondde die uit in een grote vechtpartij waarbij twee mensen lichtgewond raakten. Een derde persoon, een jongeman van 23 jaar uit Staden, liep verwondingen aan het hoofd op en verloor het bewustzijn. Hij werd in kritieke toestand overgebracht aan het ziekenhuis.

Korte tijd later konden de twee amokmakers geïdentificeerd worden. Ze werden opgepakt voor verhoor, maar de onderzoeksrechter besliste maandag om hen niet langer aan te houden.

Burgemeester Francesco Vanderjeugd keurde het geweld al af op zijn Facebookpagina. “Laat echter één zaak duidelijk zijn: geweld kunnen en mogen we niet tolereren. We moeten met z’n allen samen een krachtig, sterk signaal geven tegen elke vorm van geweld”, aldus de burgemeester.

(BELGA)

Francescohttps://www.facebook.com/francesco.vanderjeugdhttps://www.facebook.comFacebook1

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari werd een jongeman uit onze gemeente slachtoffer van zinloos geweld….

Geplaatst door Francesco Vanderjeugd op Maandag 18 februari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/francesco.vanderjeugd/posts/10156181640233716552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier